Inici

L’exposició itinerant del PIRIBUS arriba a Berga per donar a conèixer el patrimoni dels Pirineus del 23 d’octubre al 3 de novembre

Presentació del Piribus
Ampliar en una finestra emergent Presentació del Piribus
Data de publicació: 23.10.19
Berga acollirà del 23 d’octubre al 3 de novembre la quinzena etapa de l’exposició itinerant del PIRIBUS “Viatge al cor dels Pirineus”, una mostra organitzada en el marc del projecte europeu ADN Pirineus per apropar la història i la singularitat paisatgística, cultural i natural dels Pirineus a Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França, recorrent més de 6.000 quilòmetres.

Activitats per a tothom

La mostra, que s’instal·larà a la Plaça Viladomat, convida les persones a endinsar-se en el paisatge, la geologia, la biodiversitat i la història humana d’aquesta serralada. Paral·lelament, s’organitzaran activitats, com tallers, xerrades, jocs, itineraris, activitats d’astronomia i explicacions de llegendes, a Castellar de n’Hug, Queralbs, Gréixer i Bagà, totes gratuïtes. L'horari d'obertura del Piribus serà cada dia de les 9:15 h a les 13 h i de les 15 h a les 19 h. Es faran visites guiades els dies 23, 24, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre a les 18 hores i, gairebé cada dia, per a grups escolars de la comarca. Des del Parc Natural del Cadí-Moixeró es facilitarà un bus a les escoles de l’àmbit del parc perquè l’alumnat pugui anar a visitar el Piribus a Berga

L’exposició interactiva que recorre les diverses regions pirinenques va iniciar el seu viatge a Tudela l’1 d’abril, després de la presentació oficial a Ripoll el 29 de març. Ara ve d’Andorra i ja suma en total gairebé 16.000 visitants i nou localitats. Després de Berga, el PIRIBUS recorrerà dues poblacions catalanes més, Ripoll i Puigcerdà.

Estímuls pels sentits

L’exposició pretén que els visitants gaudeixin d’una experiència sensorial única, a partir d’objectes i dispositius que permeten descobertes visuals en 360º, pantalles tàctils i sonores, així com la manipulació d’objectes i mostres. L’escenari és un semiremolc desplegable de 72 m2 interiors, on es poden descobrir curiositats de la història dels Pirineus, i sentir els elements de la natura en primera persona, entre altres.

ADN Pirineus és un projecte POCTEFA finançat per la Unió Europea en un 65%, mitjançant fons FEDER liderat per l’associació francesa de protecció de la natura LPO France, i compta amb la participació, a més de la Generalitat, de la Societat Pública GAN-NIK Gestión Ambiental de Navarra, IEA – CENMA Institut d’Estudis Andorrans, la Fundació Catalunya La Pedrera, i l’ONG SEO/BirdLife a Aragó.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga