Inici

‘Salut a l’estiu’ creix amb noves activitats per promoure els hàbits saludables, l’esport i l’aprenentatge del 6 de juliol al 28 d’agost

Salut a l'estiu 2020
Ampliar en una finestra emergent Cartell 'Salut a l'estiu' 2020. Autor: Rubén Torres
Data de publicació: 03.07.20

‘Salut a l’estiu’, el programa d’activitats esportives i divulgatives tornarà a promoure els hàbits saludables i l’exercici físic per cinquè any consecutiu a Berga. La iniciativa impulsada per l’àrea d’Esports juntament amb centres esportius i pedagògics de la ciutat sumarà noves col·laboracions que permetran incrementar l’oferta d’activitats gratuïtes que es portaran a terme del 6 de juliol al 28 d’agost, a l’entorn de les instal·lacions de la zona esportiva municipal Toni Sabata. L’edició d’enguany també inclourà tallers infantils i activitats a la natura organitzades per l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Berga amb la col·laboració de diversos docents de la comarca que de manera voluntària oferiran els seus coneixements als nens i nenes de la ciutat.

Esport per moure el cos

El Centre Esportiu Municipal El Tossalet i el Centre Esportiu d’Estètica Corporal (CEEC) han confeccionat una graella d’activitats esportives que es completarà amb la incorporació de les propostes del Centre Crossfit Berga. El programa ‘Salut a l’estiu’ comptarà amb gairebé una quinzena de modalitats esportives de diverses intensitats com per exemple: salut postural, ioga, pilates, aiguagim, zumba, aquazumba, tonificació, body pump, cardioboxing, body combat, karate, crosstraining, crosstraining aigua i crossfit d’iniciació i nivell avançat. A més, també es realitzarà una masterclass de zumba. Es tracta d’activitats aptes per a tots els públics, però caldrà tenir en compte la forma física de cada persona a l’hora de participar-hi.

Un espai de creativitat pels infants

‘Colors i més colors’, ‘En un país de món on tenia nas tothom’, ‘Creativitat amb molt de ritme’, ‘Aquest conte no s’ha acabat’, ‘S’obre el teló’ i ‘Once upon a time’ són les sis activitats que han preparat els professionals del Centre Pedagògic Aprendre a Aprendre de Berga per potenciar l’aprenentatge i la imaginació de la mainada ballant, cantant, explicant contes, fent manualitats i teatre. L’objectiu és proporcionar un entorn segur i familiar per afavorir l’aprenentatge, les relacions socials i personals, vetllant pel desenvolupament integral dels infants en un ambient de joc, diversió i creativitat.

Nous tallers i sortides a la natura

La novetat principal del projecte ‘Salut a l’estiu’ serà la participació de docents de la comarca a l’hora de realitzar tallers de diferents temàtiques. Per exemple, hi haurà activitats relacionades amb el malabarisme, les matemàtiques, la percussió, les emocions, el cinema o les manualitats. Els tallers es portaran a terme en diferents places de la ciutat i estaran dinamitzats per Jordi Torrabadella, Jordi Plans, Edi González, Sílvia Montenegro, Ramon Gassó, la Pallassa Trafalgar i Maria Antònia Ortega. A més, s’han programat dues sortides per descobrir les papallones i les fonts de l’entorn natural de la Serra de Noet, a càrrec de membres del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà.

Programació gratuïta

Les activitats que formen part del programa ‘Salut a l’estiu’ seran gratuïtes i no serà necessari inscriure’s prèviament per participar-hi. El punt de trobada de les activitats que es realitzaran a les instal·lacions esportives serà la pista vermella situada a l’accés de l’equipament de les piscines. En cas de pluja, les sessions quedaran suspeses i no es programaran de nou.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga