Inici

Resum del Ple de la Corporació corresponent a la sessió ordinària d’octubre de 2020

Sessió ordinària octubre 2020
Ampliar en una finestra emergent Sessió ordinària del Ple d'octubre de 2020
Data de publicació: 01.10.20

L’Ajuntament de Berga ha celebrat aquest dijous, 1 d’octubre, una nova sessió ordinària del plenari municipal. La sessió ha estat virtual, tot i que els portaveus dels quatre grups municipals amb representació al consistori han realitzat la sessió de forma presencial des de la Sala de Plens. L’alcaldessa, Montse Venturós, ha recordat els fets de l’1 d’octubre succeïts fa tres anys. La videoconferència ha continuat amb la lectura i aprovació de l’acta de la sessió ordinària anterior corresponent al mes de setembre.

L’ordre del dia del ple comptava amb un punt referent a les actuacions de manteniment de l’ascensor de Queralt corresponents a l’empresa concessionària de l’hostatgeria, Inbergatur. La judicialització d’altres qüestions relacionades amb la societat empresarial esmentada ha comportat que l’equip de govern hagi decidit retirar aquest punt de l’ordre del dia de la sessió plenària.

La part de control del plenari ha començat amb la incorporació per urgència en l’ordre del dia d’una moció de rebuig per la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, a iniciativa de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La moció pretén mostrar el rebuig dels ajuntaments amb relació a la decisió del Tribunal Suprem que confirma la condemna dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’inhabilitar Torra durant un any i mig i imposar-li una multa de 30.000 € per haver desobeït la Junta Electoral Central i no haver retirat la pancarta del balcó del Palau de la Generalitat durant el procés electoral de les eleccions generals del 28 d’abril de 2019. La moció exigeix el respecte pels Drets Fonamentals, reclama que la justícia sigui justa, ponderada i equilibrada, rebutja la repressió contra el moviment independentista i demana respecte per a les institucions catalanes, entre d’altres. La moció ha estat aprovada amb els vots favorables de la CUP, JxB i ERC. El PSC no ha participat en la votació de la moció i comptabilitza com a abstenció.

Posteriorment, s’ha donat compte de l’informe emès per la Sindicatura de Comptes en matèria mediambiental. Es tracta d’un informe de fiscalització relatiu a serveis municipals i gestió mediambiental de 121 municipis amb població superior a 10.000 habitants, corresponent a l’exercici de 2017 fins al maig de 2018. L’objecte del treball ha estat analitzar les actuacions en medi ambient que hagin portat a terme les entitats que constitueixen l’àmbit subjectiu i analitzar la gestió dels serveis públics municipals amb la seva influència en la resolució o generació de problemes mediambientals. En les conclusions de l’informe es fan constar les observacions més significatives, els incompliments normatius detectats i les recomanacions sobre millores en la gestió de les activitats desenvolupades per les entitats en alguns dels aspectes que s’han posat de manifest durant la realització del treball.

També s’ha donat compte de la contractació laboral d’una persona per ocupar la plaça d’Oficial 1ª de la Brigada Municipal que ha quedat vacant per jubilació. Es tracta d’un contracte temporal d’interinitat fins a la seva cobertura definitiva mitjançant el corresponent procés selectiu o fins que es constitueixi una borsa de treball per a la cobertura temporal de substitucions i vacants adscrita a la brigada de manteniment de la ciutat.

En aquesta part del plenari també s’ha donat compte de les disposicions d’alcaldia i les Juntes de Govern Local adoptades des de l’última sessió ordinària. A més, s’han presentat diversos informes d’Intervenció sobre expedients d’omissió de fiscalització emesos per diferents àrees durant el mesos de juliol, agost i setembre. Així mateix, s’ha presetat l’informe trimestral sobre el personal eventual.

Un cop finalitzada la part de control s’ha donat pas al torn de precs i preguntes per part dels diferents grups municipals a l’oposició. En aquesta ocasió, l’oposició ha renunciat a fer qualsevol tipus de pregunta o prec per posar de manifest el seu malestar per la manca de contingut del ple d’octubre.

La propera sessió ordinària prevista se celebrarà el 5 de novembre de 2020.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga