Inici

Ivan Sànchez (CUP) ha estat investit alcalde de Berga pel ple de la corporació després de la renúncia de Montse Venturós

Investidura Ivan Sànchez (16-07-21)
Ampliar en una finestra emergent Ple d'investidura de l'alcalde Ivan Sànchez Rodriguez
Data de publicació: 16.07.21

L’Ajuntament de Berga ha celebrat aquest divendres, 16 de juliol, una sessió extraordinària per a la presa de possessió d’un nou regidor/a i per escollir un nou alcalde o alcaldessa després de prendre coneixement de la renúncia de Montse Venturós Villalba al càrrec d’alcaldessa i a l’acta de regidora, el passat 8 de juliol de 2021. La sessió s’ha fet de forma presencial a la Sala de Plens del consistori berguedà i ha estat presidida per la segona tinenta d’alcaldia, Roser Valverde Lojo.

Presa de possessió del càrrec de regidor

La sessió ha començat amb la presa de possessió del càrrec de regidor d’Andreu Comas Gardner (CUP), en substitució de Montse Venturós Villalba (CUP) que va renunciar formalment a l’acta de regidora mitjançant la presentació d’una instància el 6 de juliol. Comas ocupava el número 17 en la llista electoral amb la qual la CUP va concórrer a les eleccions municipals de 2019 i ha pogut ocupar l’acta vacant després que s’hagin produït les renúncies individuals al càrrec de regidor/a de les 8 persones que el precedien en la llista electoral. Comas ha jurat el càrrec de regidor de l’Ajuntament de Berga i ha ocupat el seu escó després que Valverde li hagi entregat la medalla de la ciutat.

Elecció del nou alcalde/essa

La legislació electoral recull que la vacant produïda a l’alcaldia requereix la celebració d’una sessió extraordinària per escollir un nou alcalde o alcaldessa entre els regidors i regidores de la corporació. La legislació referent a l’organització i funcionament dels ens locals determina que poden presentar candidatura els regidors i regidores que encapçalaven les llistes electorals que van concórrer a les eleccions municipals i que el candidat o candidata que obtingui la majoria absoluta de vots serà proclamat alcalde o alcaldessa. En aquest cas, podien presentar candidatura Aleix Serra Uró (CUP), Marc Marginet Sensada (JxB), Ramon Camps Garcia (ERC) i Abel García Marín (PSC). Aleix Serra Uró i Marc Marginet Sensada ocupaven el número 2 de les llistes de la CUP i JxB, respectivament, però les renúncies al càrrec de regidors de Montse Venturós Villalba i Jordi Sabata Freixa ha comportat que puguin optar a l’alcaldia.

Aleix Serra Uró ha renunciat a la seva candidatura com a alcalde i la CUP ha proposat per a la investidura al número 3 de la llista electoral, Ivan Sànchez Rodriguez, mentre que la resta de formacions polítiques han optat per no presentar candidat o candidata. Tot seguit, els regidors i regidores han emès el seu vot de forma secreta dipositant-lo en una urna transparent i s’ha procedit a fer l’escrutini de la votació amb el resultat següent:

Vots emesos: 17
Vots en blanc: 7
Vots nuls: 0
Abstencions: 0
Candidatura d’Ivan Sànchez Rodriguez (CUP): 10

Nomenament de l’alcalde

Ivan Sànchez Rodriguez ha estat nomenat alcalde de Berga després d’haver obtingut la majoria absoluta dels vots emesos pels membres del plenari. Sànchez ha jurat el càrrec i Valverde li ha entregat la vara d’alcalde i li ha cedit la presidència de la sessió plenària. A continuació, Sànchez ha ocupat l’escó de l’alcaldia i ha obert el torn de parlaments cedint la paraula als portaveus dels diferents grups municipals de la corporació, els quals, han explicat la motivació del seu vot i li han desitjat sort i encerts al nou batlle.

L’alcalde, Ivan Sànchez, també ha pronunciat un discurs referent a la seva investidura. “Ser alcalde o regidor és un privilegi i un orgull, però no puc estar content del tot perquè avui soc alcalde de Berga perquè la Montse, la Venturós, la nostra Venti, la meva amiga deixa de ser alcaldessa per problemes de salut i, evidentment, això no em permet ser tot el feliç que seria si hagués accedit a l’alcaldia d’una altra manera”. Sànchez s’ha referit al pas de Venturós per l’alcaldia assegurant que “quan passi el temps, veurem realment la figura que ha tingut Berga en la seva alcaldia i m’equivocaré poc si dic que serà recordada com una gran alcaldessa o una de les millors alcaldesses de Berga”.

Pel que fa a la gestió de l’equip de govern, Sànchez ha expressat la voluntat de “canviar diverses coses, no perquè la gent no ens critiqui, sinó perquè creiem que Berga ha de ser una ciutat amable, agradable per passejar, on vingui de gust viure i ho puguis fer amb treball i habitatge digne”. L’alcalde ha assegurat que els pròxims anys seran durs a causa de la pandèmia i ha tingut un record “pels berguedans i berguedanes que han patit i han mort per la Covid-19. També volem enviar una abraçada com a corporació a aquelles persones que continuen a primera línia de foc i segueixen lluitant contra el virus”. Sànchez ha expressat la voluntat que Berga exerceixi com a capital de comarca de la mà d’altres administracions per seguir avançant pel futur del Berguedà. En l’àmbit local, l’alcalde ha anunciat que “ben aviat arribaran projectes importants, s’iniciaran obres que fa temps que es reclamen i es tancaran carpetes i contenciosos que malauradament fa molts anys que hipotequen Berga i els berguedans. Per tant, seran dos anys durs, però d’il·lusions i de feina, feina i molta feina”.

Per últim, Ivan Sànchez ha tingut paraules d’agraïment pels seus pares i amics, per a la seva companya de vida i també ha fet un esment especial en record del seu avi.

La sessió d’investidura ha comptat amb la presència de la Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà Pons; la diputada del Parlament de Catalunya, Alba Camps Roca; la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit Villegas, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara Tristante, i també hi han assistit familiars i amics de l’alcalde, Ivan Sànchez Rodriguez.Visualitza la retransmissió del Ple de la Corporació realitzada per TV BerguedàAjuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga