Inici

Berga promou una consulta per fer propostes sobre el reglament d’ocupació del balcó consistorial durant La Patum

Foto Balcó Patum 2018
Ampliar en una finestra emergent Grades instal·lades al balcó consistorial per seguir els actes de La Patum
Data de publicació: 12.11.18
L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa una consulta oberta a la ciutadania sobre el projecte d’elaboració del reglament d’ocupació del balcó consistorial durant les festes de La Patum. Es tracta d’una iniciativa que pretén regular la distribució de les 74 places de les grades que s’instal·len al balcó per seguir els actes que se celebren a la plaça de Sant Pere durant la festivitat del Corpus berguedà. L’objectiu del nou reglament és fer compatible la representació institucional i la ciutadana tal com va succeir durant La Patum de 2018, en què es va portar a terme una prova pilot per tal que els veïns i veïnes poguessin gaudir de La Patum des d’aquest espai. En concret, el consistori va posar a disposició de la ciutadania un total de 378 places corresponents a les passades de dimecres i dissabte (250), a les Patums completes de dijous i diumenge (100) i a La Patum Infantil (28). Una part dels llocs disponibles van ser assignats mitjançant un sorteig públic, mentre que la resta de places varen ser de lliure accés durant les sortides i arribades de les passades a la plaça de Sant Pere.

Consulta pública per fer aportacions i suggeriments

La convocatòria de la consulta pública prèvia és una iniciativa recollida en la legislació vigent sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern que permet que la ciutadania pugui incidir en l’elaboració i la revisió de normes i reglaments. Per tot això, la regidoria de Participació Popular ha impulsat aquesta consulta amb el vistiplau dels membres del Patronat de La Patum.

Les persones interessades en realitzar aportacions o suggeriments sobre el nou reglament d’ocupació del balcó consistorial durant les festes de La Patum podran fer-ho del 12 al 26 de novembre, presentant una instància genèrica via telemàtica o a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). Per fer-ho, caldrà ser major de 16 anys i serà necessari accedir a l’apartat de ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ inclòs en l’espai dedicat a la participació ciutadana del web municipal. En aquesta secció, els usuaris i usuàries podran consultar i descarregar el document de síntesi del reglament d’ocupació del balcó consistorial durant les festes de La Patum, en què s’exposen els objectius, la necessitat i els problemes que es preveuen solucionar mitjançant la creació d’aquest reglament. A més, també hi apareix l’enllaç al formulari de la instància genèrica que cal completar amb les aportacions corresponents.

Un cop realitzada la consulta, la comissió d’estudi formada per membres de les diferents formacions polítiques amb representació al consistori juntament amb diversos tècnics i tècniques municipals s’encarregaran de revisar totes les propostes recollides per valorar la seva inclusió en el nou reglament.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga