Inici

El Museu Comarcal de Berga acull l’exposició “El patrimoni industrial de la Ruta del Ferro dels Pirineus”

Ruta del Ferro
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 05.06.19
El Museu Comarcal de Berga acollirà, del 4 al 30 de juny, l’exposició “El patrimoni industrial de la Ruta del Ferro dels Pirineus”, una mostra itinerant sobre el patrimoni industrial relacionat amb el ferro i la siderúrgia als Pirineus. S’hi mostren els espais més destacats d'aquesta indústria a les regions del Principat d’Andorra, Catalunya, País Basc, Llenguadoc-Rosselló i Aquitània.

Els horaris per visitar l’exposició són els següents:

- De dilluns a dijous, de 10 a 14h.
- Divendres i dissabte, de 10 a 14h i de 17 a 20h.
- Diumenges i festius, d’11 a 14h i de 17 a 20h.

Mostra itinerant

L’exposició està organitzada per la Ruta del Ferro dels Pirineus, que té l’objectiu d’estudiar, conservar i mostrar el patrimoni relacionat amb la fabricació del ferro i la seva indústria als Pirineus. La Ruta agrupa al voltant d’un itinerari comú diversos espais de cinc regions veïnes: el Principat d’Andorra, Catalunya, País Basc, Llenguadoc-Rosselló i Aquitània. Actualment tres espais industrials catalans formen part d'aquesta ruta: el Museu de les Mines de Cercs (Berguedà), la Farga Palau de Ripoll (Ripollès) i l’Alt forn d’Anglès (Selva).

La mostra “El patrimoni industrial de la Ruta del Ferro dels Pirineus” està fent un recorregut per diverses poblacions de les regions implicades a la Ruta del Ferro als Pirineus. De moment ja ha visitat el Museo de la Industria Armera (Eibar), el Museo Museo de la Máquina-Herramienta (Elgoibar), el Museo del Ferrocarril (Azpeitia), Agorregi, Errenteria, Beasain i Andorra. A partir del mes de juliol, és previst que es pugui veure a Ardituri, Zerain, el Museo Romano Oiasso (Irun), Mutiloa i el Museo Zumalakarregi (Ormaiztegi).

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga