Inici

Berga celebra la Festa Major d’hivern de Santa Eulàlia amb dos caps de setmana dedicats a la cultura

Cartell FM Hivern Sta Eulàlia 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 07.12.17
Berga és a punt per a celebrar una nova edició de la festa de Santa Eulàlia, la Festa Major d’hivern dedicada a la patrona de la ciutat. Es tracta d’una celebració que ha anat guanyant pes en els últims temps, gràcies a la voluntat de l’àrea de Cultura del consistori berguedà de fer-la créixer any rere any. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Mònica Garcia, ha explicat que “l’objectiu de la celebració és convertir aquesta festivitat en una jornada dedicada a la cultura”. Per això, la festa s’amplia i es dividirà en dos caps de setmana plens de propostes relacionades amb l’àmbit de la música i l’espectacle.

Els actes de la Festa Major d’hivern començaran el diumenge, 10 de desembre, amb la tradicional missa matinal en honor a Santa Eulàlia i una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Pirineu, que es farà a la plaça de Sant Joan, a les 6 de la tarda. A més, també es portarà a terme la inauguració de l’Exposició de la 5a Subhasta de la Fundació Privada Tutelar del Berguedà, que romandrà oberta fins al 23 de desembre al local dels Castellers de Berga, situat a l’antic Cinema Catalunya.

Les activitats es reprendran el cap de setmana del 16 i el 17 de desembre. Pel dissabte s’ha programat un espectacle familiar titulat ‘El globus vermell’ interpretat per la Mô Clown Cia. L’actuació es farà a la Sala Casino, a les 6 de la tarda. Posteriorment, serà el torn de la Banda i la Jove Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga. Les dues formacions actuaran al passeig de la Indústria a les 7 de la tarda i també hi haurà xocolatada per a tots els assistents. La música continuarà a partir de les 11 de la nit amb un concert a càrrec del grup Balkan Paradise Orchestra, una banda formada exclusivament per dones que oferirà un repertori de música dels Balcans.

El diumenge hi haurà una ruta guiada i gratuïta per la ciutat per conèixer la vida i l’obra de Santa Eulàlia amb el dinamitzador cultural, Toni Gol. L’activitat començarà a les 12 del migdia i el punt d’inici de la sortida serà a l’Oficina de Turisme de Berga, situada al carrer dels Àngels, 7. El duet Figa clourà la celebració amb un concert vermut que es farà al passeig de la Indústria, a la 1 del migdia.

Per últim, cal destacar que un dels aspectes més rellevants de la programació de la Festa Major d’hivern de Santa Eulàlia és que la majoria de les propostes musicals seran interpretades per grups femenins. La regidora Mònica Garcia ha volgut reivindicar el paper de la dona en l’àmbit de la cultura “reforçant la seva presència i fent que sigui un referent cultural per a les persones joves”.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga