Inici

El film sobre els set anys d’exili del músic Pau Casals arriba aquest dijous al Teatre Patronat en el marc del Cicle Gaudí

Cartell Pau la força d'un silenci (maig 2018)
Ampliar en una finestra emergent Cartell de la pel·lícula 'Pau, la força d'un silenci'
Data de publicació: 16.05.18
Aquest dijous és el tercer del mes de maig i això és sinònim de cinema a Berga. Per això, el pati de butaques del Teatre Patronat tornarà a omplir-se d’espectadors i espectadores per conèixer la proposta cinematogràfica del Cicle Gaudí d’aquest mes de maig. En aquesta ocasió, es projectarà la pel·lícula Pau, la força d’un silenci de Manuel Huerga. Es tracta d’una pel·lícula que se centra en els set anys d’exili a Prada de Conflent del músic Pau Casals, considerat el millor intèrpret de violoncel de tots els temps i un dels millors músics del segle XX.

El film se situa en els anys quaranta del segle passat, moment en què el músic català es trasllada a Prada de Conflent des d’on intentarà ajudar les famílies republicanes i també haurà de protegir-se de la Gestapo que controla la zona. Un cop acabada la guerra, el músic té l’esperança que la victòria dels aliats suposarà també la fi de la dictadura franquista a Espanya, però els desitjos de Casals no es compleixen i, en conseqüència, el mestre decideix no tornar a tocar en públic mentre Franco continuï al poder i les potències occidentals no es determinin a forçar la seva caiguda. Mentrestant, malviu de donar classes a alumnes de violoncel. Un d’aquests alumnes, un noi francès anomenat Pierre, se sent especialment afectat pel fet que un mestre com Pau Casals no ofereixi el seu talent al món. El jove intentarà convèncer el músic que es repensi la seva protesta, argumentant que un concert seu tindrà tant ressò que li serviria per cridar l’atenció sobre la injusta situació del seu país.

Pau, la força d’un silenci és una pel·lícula protagonitzada per Joan Pera, Nao Albet, Carme Sansa, Marc Cartes, Albert Pérez, Joan Carreras, Josean Bengoetxea, David Bagès i Manel Dueso. El film es podrà veure aquest dijous, 17 de maig, al Teatre Patronat de Berga. La sessió començarà a 2/4 de 9 del vespre i l’entrada costarà 4,5€. Tot i això, es mantindran els descomptes habituals pels titulars del Carnet Jove (3€), pels socis del Club Vanguardia (2x1) i pels socis de 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic.

La pròxima cita del Cicle Gaudí arribarà el dijous, 21 de juny, amb la projecció del film ‘Una mujer fantástica’ de Sabastián Lelio.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga