Inici

El millor cinema documental arriba aquesta setmana al Teatre Patronat de Berga de la mà del DOCSBarcelona A Prop

DOCSBarcelona 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 13.05.19
Aquesta setmana arrenca la 22a edició del DOCSBarcelona, el festival de cinema documental que es farà del 15 al 25 de maig a la ciutat de Barcelona. Durant onze dies, el certamen oferirà un ampli ventall estilístic i temàtic de propostes cinematogràfiques que reflexionen sobre política, feminisme, natura o gentrificació, entre d’altres. Enguany, el festival torna a créixer incrementant el seu abast territorial per acostar les projeccions a una dotzena de municipis de la província de Barcelona a través del projecte DOCSBarcelona A Prop.

Enguany, Berga tornarà a repetir com a seu juntament amb les localitats de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Gavà, Granollers, La Garriga, Manresa, Mataró, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. En els pròxims dies, aquestes poblacions acolliran la projecció de tres pel·lícules de cinema documental: Cachada (2019), Operació Globus (2018) i Avec un sourire, la révolution! (2018). En el cas de Berga, les sessions es portaran a terme els divendres 17, 24 i 31 de maig, a 2/4 de 10 del vespre, al Teatre Patronat. El preu de l’entrada general serà de 5€, mentre que l’entrada pels socis i sòcies de l’entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic costarà 2€.

Propostes cinematogràfiques

El divendres, 17 de maig, es projectarà un film dirigit per la cineasta Marlén Viñayo titulat Cachada. La pel·lícula està protagonitzada per cinc venedores ambulants d’El Salvador que exposen les seves vides en un taller de teatre que les farà reviure els traumes de la violència masclista amb una generositat encoratjadora. Als assajos s’adonaran que han educat els seus fills sense pair el dolor del passat. El cicle de violència és pervers, però la força del teatre és més poderosa.

El divendres, 24 de maig, serà el torn d’Operació Globus, una producció catalana i holandesa dirigida per Ariadna Seuba. El Jou té un somni que l’ha perseguit tota la vida: trobar el camió amb el que va donar la volta al món amb els seus amics. 40 anys més tard, reprèn l’aventura per recuperar-lo, però aviat s’adona que potser, el que estava buscant, no és el que pensava...

El divendres, 31 de maig, arribarà la pel·lícula canadenca Avec un sourire, la révolution! dirigida per Alexandre Chartrand. Es tracta d’una mirada inèdita del procés d’autodeterminació de l’1 d’Octubre des de la visió subjectiva del director que ens apropa a la primera línia de lluita. Activistes de base, manifestants de carrer, líders catalans i mobilitzacions espontànies són els testimonis d’un retrat cinematogràfic sobre la desobediència a Catalunya, on la repressió es combat amb un somriure.

El DOCSBarcelona A Prop compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic i el suport de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga