Berga acollirà aquest dissabte, 3 de juliol, la projecció de la pel·lícula ‘Terra de Telers’ de Joan Frank Charansonnet. Es tracta d’un film sobre el passat industrial de Catalunya que mostra un camí poètic de la vida de dues germanes i les persones que habiten una colònia industrial situada a la llera del riu Llobregat, des dels anys 20 fins a la crisi del tèxtil dels anys 80. La projecció es completarà amb un col·loqui que comptarà amb la participació de Joan Frank Charansonnet, director del film, i Alba López, actriu i coguionista. La sessió es farà al Cinema Patronat, a les 21:30 h i el preu de l’entrada serà de 5 € pels socis i sòcies de l’entitat 9,5 mm Grup Internacional Cinematogràfic, que gestiona el Cinema Patronat, i 6 € pel públic general. L’esdeveniment coincideix amb la represa de les projeccions al Cinema Patronat que es van aturar el març de 2020 amb l’esclat de la pandèmia de la Covid-19.
‘Terra de telers’ explica la història de la Julieta, una nena de sis anys que arriba amb la seva família al lloc on es desenvoluparà la seva nova vida. És l’any 1923 i com tantes altres famílies han hagut de fugir de la misèria del camp per establir-se a la colònia, però començar de nou en un nucli tancat no serà fàcil. Els records d’una infància feliç, marcats per la industrialització, l’ànima viva d’una nena que es converteix en dona i la duresa de la Guerra Civil i la caiguda de la dictadura franquista, acompanyaran els espectadors i espectadores durant seixanta anys mostrant-li tots els camins que el destí li ofereix. Finalment els ulls de la Julieta, madurs i savis, es tancaran en l’únic lloc que ha conegut: la seva estimada colònia.
La pel·lícula està dirigida per Joan Frank Charansonnet i compta amb les interpretacions de Ramón Godino, Alba López, Montse Ribadellas, Angelina Llongueras, Queralt Albinyana, Joan Massotkleiner, Miquel Sitjar, Jaume Montané, Aleix Rengel, Jordi Pesarrodona, Elena Codó, Sònia Guimerà, Eduard Alejandre, Jordi Reverté i Joan Frank Charansonnet.
‘Terra de telers’ és una producció de Patchouli Films que ha comptat amb la participació de Televisió de Catalunya i la col·laboració de l’Ajuntament de Berga, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. El rodatge es va portar a terme en diversos espais del Museu de la Colònia Vidal i altres localitzacions del Berguedà. La gravació va durar un any per poder filmar les escenes durant les diverses estacions de l’any i donar més credibilitat als gairebé 60 anys que transcorren des de l’inici de la pel·lícula fins al final (1923-1980).