Aquest diumenge, 17 de novembre, es portarà a terme una nova edició de la pedalada popular amb l’objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles i saludables. L’activitat organitzada regularment des de fa uns quants anys i que inicialment havia estat impulsada pel Grup de Defensa de la Natura, consistirà en un circuit urbà que recorrerà alguns dels centres d’interès de la ciutat. La ruta començarà a les 12 del migdia a la Plaça Viladomat i seguirà el recorregut per la Ronda Moreta, el carrer del Roser i la carretera de Solsona fins arribar a Sant Bartomeu, a la Valldan. Des d’allà es tornarà al punt d’inici de la ruta passant pel Passeig dels Abeuradors, la carretera de Solsona, la carretera de Sant Fruitós, els carrers Pere II, Salvador Espriu, Mestre de Pedret i Pere III fins arribar a la Plaça Gernika, on s’enfilarà cap al Passeig Vila de Casserres, el Passeig de la Indústria i la Plaça Viladomat.
Aquest recorregut permet posar en valor i enllaçar diversos punts d’interès i equipaments públics de la ciutat com per exemple: el vall, l’Ajuntament de Berga, la Residència Sant Bernabé, l’Institut Serra de Noet, La Valldan, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l’Hotel d’Entitats, l’Institut Guillem de Berguedà o l’ambulatori. Tanmateix, la ruta està ideada per promoure l’accés a aquests serveis fent ús de la bicicleta. ´
Al final de la pedalada hi haurà un refrigeri i es lliuraran obsequis de record als participants de la trobada. L’activitat serà gratuïta i no caldrà inscripció prèvia. Els participants hauran de portar la seva bicicleta i els menors hauran d’anar acompanyats d’un adult durant les activitats de la pedalada. Els menors de 16 anys hauran de fer ús del casc obligatòriament i es recomana a la resta de participants que també l’utilitzin.
A partir de les 11 del matí, i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona, s’instal•larà la ReparaTruck al Passeig de la Indústria. Es tracta d’un servei mòbil gratuït d’autoreparació d’aparells que promou la prevenció de residus. L’objectiu és que els veïns i veïnes aprenguin a fer reparacions fàcils i comunes dels seus petits electrodomèstics (ordinadors, bicicletes, etc) de forma segura amb el suport d’un tècnic especialista i les eines necessàries.