Explora la neu

L’Exploratori dels Recursos de la Natura organitza una nova edició del curs 'Explora la neu'.

La neu és un recurs natural ben conegut per tothom. És una font de proveïment d’aigua i un medi d’esplai i de gaudi per l’esport, però també comporta risc d’accidents i generació d’allaus.

En aquest curs s'estudiarà la formació de la neu, que és una manifestació de l’aigua i el seu posterior aprofitament en el desglaç. També s’introduirà la identificació d’empremtes d’animals, que ajuda a observar els seus hàbitats. Així mateix, es podrà comprovar el funcionament d’una estació d’esquí, amb tot el que això comporta: captació d’aigua per a la generació de neu artificial, consum energètic, mesures de seguretat, primers auxilis en cas d’accident... A més, es tractaran diferents qüestions relacionades amb els esports de neu, tant de risc com de lleure. Finalment, s’estudiaran les condicions necessàries perquè es produeixin allaus i les mesures per evitar aquest risc, així com els protocols d’actuació.   

Dates: dissabtes 3 i 17 de febrer de 2024.
Horari: de 9 a 14 h i de 15:30 a 19:30 h.
Lloc: Pavelló de Suècia de Berga
Durada: 30 h (20 h presencials de classes teòriques, de visites i tallers experimentals i 10 h d’aprenentatge autònom, que es realitzaran a través d'activitats mitjançant el campus Atenea de la UPC).

Més informació: www.exploratori.upc.edu/ca
Telèfon: 93 877 72 33

L'activitat gaudeix de reconeixement de crèdits ECTS i està inclosa dins del Pla de formació permanent del professorat de Secundària del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

INSCRIPCIONS
La modalitat d'inscripció al curs depèn del col·lectiu al que pertanyeu:

1) Professorat de Secundària i Primària via XTEC: del 8 al 28 de gener de 2024
Formulari d'Inscripció per a professorat via XTEC

2a) Professorat de Secundària i Primària via EXPLORATORI: del 29 al 31 de gener de 2024
2b) Estudiants universitaris, UPC Alumni, Altres interessats: del 20 de desembre de 2023 al 31 de gener de 2024

Inscripcions AQUÍ

Places limitades, per ordre d'inscripció.

Els curs ‘Explora la neu’ està organitzat per l’Exploratori dels Recursos de la Natura amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Ajuntament de Berga i La Molina.
 

17/02/2024
Hora inici 09:00
Pavelló de Suècia
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2024 17:45