La Nit Europea de la Recerca

Berga acollirà una jornada d’activitats dedicades a la divulgació de la ciència en el marc de la celebració de La Nit Europea de la Recerca, que se celebrarà el 30 de setembre en diversos emplaçaments de la ciutat. El seu objectiu és apropar la recerca, la innovació i els seus protagonistes al públic de totes les edats de manera planera i divertida. Aquest esdeveniment es porta a terme cada any en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa al mateix temps.  

L’esdeveniment inclou tallers per a l’alumnat de 6è de primària, Eso i Batxillerat que es portaran a terme al matí, mentre que a la tarda hi haurà activitats obertes a tots els públics. En concret, s’ha programat un espectacle de ciència a la Sala Casino (19 h) i microxerrades a càrrec d’investigadors i investigadores berguedanes al claustre del Convent de Sant Francesc (de 20 a 23 h).

La programació d’activitats de La Nit Europea de la Recerca a Berga estan organitzades per l’Exploratori dels Recursos de la Natura i l’Ajuntament de Berga. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya, el Barcelona Supercomputing Center, CREAF, la Universitat de Barcelona, el Servei Meteorològic de Catalunya, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, l’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i la Flora Autòctona, Cuirol Nature i el Centre Astronòmic del Pedraforca.  

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 17-09-2022 09:36