El Berguedà acollirà el Dia de la Salut Mental de Catalunya

Última revisió 07-06-2024 23:38
06/06/2024

El Berguedà acollirà el Dia de la Salut Mental de Catalunya per primera vegada. L’acte tindrà lloc el dissabte, 12 d’octubre a Berga. 

El coorganitzen la Federació de la Salut Mental de Catalunya i el Grup Horitzó del Berguedà que celebra els seus quaranta anys de vida. Hi col·laboren el Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Berga.

Aquest dijous s’ha fet la roda de premsa de presentació del Dia de la Salut Mental de Catalunya i dels quaranta anys del Grup Horitzó a la seu de l’entitat social berguedana. Hi han participat, Ramon Caballé, president del Consell Comarcal del Berguedà, Ivan Sànchez, alcalde de Berga, Jordi Garcia, president de la Fundació Horitzó, Fina Lladó, patrona de la Fundació Horitzó, Elisenda Ferrer, directora d’Incidència, Comunicació i Aliances de Salut Mental Catalunya i Charo Díez, patrona de la Fundació Horitzó.

La celebració del Dia de la Salut Mental de Catalunya recupera el format obert d’abans de la pandèmia i es preveu que sigui un acte multitudinari. L’objectiu és sensibilitzar i reivindicar els drets del col·lectiu. El lema d’enguany serà “És l’hora de prioritzar la salut mental a la feina” per defensar la salut mental a la feina.

Els actes començaran a les 10 del matí amb una visita a l'exposició permanent de La Patum al Convent de Sant Francesc i continuaran amb una rua d'andròmines i els Entrompats Band fins a la plaça de la Font del Ros. Allà hi haurà una teatralització al voltant del lema de la jornada, la lectura d’un manifest. Es farà un dinar al pavelló vell i ball final amb la Berguedana de Folklore Total.

Ramon Caballé, el president del Consell Comarcal del Berguedà ha celebrat que s’hagi triat la comarca per fer aquest acte de celebració i reivindicació. Ha explicat que l’ens comarcal hi dona suport amb serveis de cartelleria, marxandatge i de promoció i difusió de la trobada. La salut mental “és una de les prioritats del Consell i continuarem desplegant polítiques en aquest àmbit”. El dirigent comarcal ha destacat que “intentem sumar totes les administracions per posar les persones al centre de l’acció de govern”.
Per la seva banda, l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez ha destacat la col·laboració entre administracions i el fet que Berga  es convertirà en la capital catalana de la salut mental.

Quaranta anys del Grup Horitzó
La celebració dels quaranta anys de vida del Grup Horitzó tindrà lloc el 15 de juny amb el reconeixement a les persones que l’han fet possible, activitats sorpresa i un dinar de germanor. També es presentarà la campanya “Treu-me l’etiqueta” perquè no s’estigmatitzi a les persones amb problemes de salut mental. Són cartells amb fotografies de persones berguedanes que hi col.laboren.

El president del Consell Comarcal del Berguedà i l’alcalde de Berga han agraït a l’entitat la feina que duu a terme.

(*) Notícia elaborada pel servei de comunicació del Consell Comarcal del Berguedà 

 

Elisenda Ferrer, Ramon Caballe, Charo Díez, Ivan Sàbchez, Eva Sànchez i Jordi Garcia Petit durant la presentació del Dia Mundial de la Salut Mental
Elisenda Ferrer, Ramon Caballe, Charo Díez, Ivan Sàbchez, Eva Sànchez i Jordi Garcia Petit durant la presentació del Dia Mundial de la Salut Mental
Autor: Ajuntament de Berga