La Marxa de La Patum fa vibrar els carrers de Berga en el primer passacarrers de dimecres de Corpus

Última revisió 07-06-2023 18:39
07/06/2023

Puntual, com sempre, a les 12 del migdia del dimecres de Corpus, el tabaler de La Patum ha donat el tret de sortida de la festa, des dels baixos de l'Ajuntament de Berga. 

El tabaler ha encapçalat una comitiva que ha resseguit els principals carrers del barri vell. També hi eren les dues parelles de gegants i la banda de l'Escola Municipal de Música de Berga, interpretant una vegada i una altra la Marxa de La Patum.

Abans d'iniciar el passacarrers, l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha dit que "per a molts berguedans avui és el millor dia de l'any" i ha afegit, en clau personal, que "no hi ha res comparable amb un dimecres de Corpus i amb el primer ballet de gegants del vespre".

L'Espai Cultura, la gran novetat d'aquesta Patum

Aquest Corpus hi haurà tres nits de concerts a la plaça Cim d'Estela. L'Ajuntament ha batejat la zona com a Espai Cultura i la primera gran jornada serà demà, dijous, amb els grups La Salseta del Poble Sec, Tribade, Auxili i Lo Puto Cat. Divendres serà el torn de Cafè Trio, Acts Of God, Juantxo Skalari & La Rude Band i QNDA. I dissabte agafaran el relleu Cactus, Maluks, The Tyets i Brams.

Sobre els concerts, l'alcalde ha garantit que es podran fer, passi el que passi meteorològicament. L'Ajuntament ha adquirit un escenari cobert per assegurar que, en cas de pluja, els grups puguin actuar a la plaça Cim d'Estela.

Passada de dimecres al migdia. La Patum 2023
Passada de dimecres al migdia. La Patum 2023
Autor: Ajuntament de Berga