La Patum


La Patum de Berga és l'única celebració derivada de les antigues processons del Corpus medieval que ha arribat fins als nostres dies. Celebrada molt possiblement des de final del segle XIV, aquesta mostra d’expressió cultural fou declarada Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la Unesco el 25 de novembre de 2005.

A banda d’alguns actes previs, els actes principals de La Patum se celebren anualment del dimecres al diumenge de la setmana de Corpus. És durant aquests cinc dies que la festa impregna el carrer i l'ambient es respira arreu.

Es compta amb el suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per al finançament de la festa així com la restauració de la comparseria i la reposició del vestuari.

Des de l’any 2001, La Patum és coordinada pel Patronat Municipal de La Patum, que és l’organisme autònom local que té cura de tot allò referent a la festa. Per a més informació consulteu la pàgina web del Patronat Municipal de La Patum i la pàgina web del Museu Virtual de La Patum.

Notícies relacionades

Imatges

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 28-01-2022 12:34