Berga acollirà les competicions d'eslàlom i paral·lel de patinatge alpí en línia el 15 i 16 de juliol

Última revisió 11-07-2023 13:23
11/07/2023

El patinatge alpí en línia torna a la ciutat de Berga per celebrar diferents proves d’aquesta modalitat esportiva que combina l’esquí i el patinatge sobre l’asfalt.

Les competicions es portaran a terme durant el cap de setmana del 15 i 16 de juliol, a l’avinguda Catalunya i el passeig de la Pau, respectivament. Els patinadors i patinadores hauran de completar el descens a través d’un circuit urbà format per pals verticals separats entre sí fent eslàlom sobre patins en línia en el menor temps possible en diverses modalitats.

Aquest any es disputarà el 2n Trofeu TORB Esports Club i també les proves puntuables corresponents al calendari català i estatal d’alpí en línia. L’esdeveniment està organitzat pel TORB Esports Club i l’Ajuntament de Berga juntament amb la Federació Catalana de Patinatge, la Reial Federació Espanyola de Patinatge, el Consejo Superior de Deportes i la Diputació de Barcelona. Les competicions compten amb el suport de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Berguedà.    

Descensos simultanis

El dissabte 15 de juliol es duran a terme les proves dels campionats d’Espanya i Catalunya de paral·lel, a l’avinguda Catalunya, de 16 a 19 h. La prova consisteix en fer descensos simultanis de dos participants. Es tracta d’una modalitat competitiva i vistosa en què els patinadors i patinadores competeixen per travessar la línia de meta abans que els rivals. Aquesta modalitat també es va disputar a la capital berguedana durant l’edició de 2021, en el mateix emplaçament.  

Competicions d’eslàlom

El passeig de la Pau acollirà les competicions d’eslàlom corresponents a la 1a fase de la Copa d’Espanya i la 1a fase de la Lliga Catalana, que comptarà amb la participació dels millors corredors i corredores de la península, així com els patinadors i patinadores que integren la selecció espanyola d’aquesta modalitat esportiva. Es tracta de les primeres proves dels calendaris català i estatal de la temporada d’alpí en línia. Les dues fases de les competicions esmentades es disputaran el diumenge 16 de juliol, al passeig de la Pau, de 10 a 13 h.  

Alteracions de trànsit

Els circuits urbans de les competicions d’alpí en línia comportaran afectacions en la mobilitat de l’avinguda Catalunya, el passeig de la Pau i els carrers adjacents durant tot el cap de setmana amb motiu de la celebració de les proves de l’esdeveniment. En concret, es produiran talls i desviaments del trànsit, així com la prohibició d’estacionament de vehicles en els vials on es disputaran les competicions. Podeu consultar la informació detallada en els documents adjunts que trobareu en la part inferior d'aquesta notícia. 

Competició de la modalitat de paral·lel d'alpí en línia disputada a l'avinguda Catalunya l'any 2021
Competició de la modalitat de paral·lel d'alpí en línia disputada a l'avinguda Catalunya l'any 2021
Autor: Ajuntament de Berga