Berga aplicarà un tractament de desratització a l'àrea de residus de l'entrada sud de la ciutat, a partir del 12 de gener

Última revisió 09-01-2023 12:54
09/01/2023

L’Ajuntament de Berga portarà a terme un tractament intensiu de desratització a l’àrea de residus del carrer Estatut de Catalunya, on s’ha detectat una plaga de rosegadors.

L’actuació completa l’acció extraordinària que es va fer a l’àrea de residus situada a la zona d’aparcament de la plaça de Gernika, el passat mes de novembre. En aquest cas, el tractament s’aplicarà a l’interior i l’entorn de l’àrea de residus ubicada a l’entrada sud de la ciutat, fet que requerirà el tancament temporal de l’àrea, a partir del 12 de gener. Els usuaris i usuàries d’aquesta àrea podran fer ús de les altres àrees habilitades al carrer del Programari Lliure, el Polígon Industrial (C/ Oreneta) i la plaça de Gernika (entrada Berga Centre).

Actuació intensiva a l’àrea de residus

El tractament de desratització tindrà una durada aproximada de quatre setmanes i durant aquest període, l’àrea de residus (C/ Estatut de Catalunya) estarà fora de servei. El consistori demana a la ciutadania que no es dipositin bosses ni residus dins de l’àrea, ni al voltant del perímetre d’aquesta, per motius de seguretat i per facilitar l’efectivitat del tractament. El Consell Comarcal del Berguedà, que és l’organisme que gestiona el servei de recollida de residus i les àrees d’emergència, ha instal·lat una lona a la porta de l’àrea per informar sobre el tancament del servei. L’ens comarcal reforçarà la campanya de comunicació amb personal informador a la zona. Per a qualsevol qüestió relacionada amb el servei podeu adreçar-vos a l’organisme gestor a través del telèfon 660 411 398 o l’adreça de correu electrònic triem@ccbergueda.cat.

Tractaments regulars

El programa integral de control de plagues a la ciutat contempla l’aplicació de tractaments periòdics de desratització a la xarxa de clavegueram municipal, però també es fan actuacions extraordinàries quan es detecten plagues de rosegadors en espais públics. El consistori també actua sota demanada cada vegada que la ciutadania posa en coneixement dels serveis municipals la detecció de rosegadors a la via pública per iniciar el tractament a la zona afectada.

Àrea de residus (Berga Sud) - Zona d'aplicació del tractament de desratització
Àrea de residus (Berga Sud) - Zona d'aplicació del tractament de desratització
Autor: Ajuntament de Berga