Berga designa per sorteig les places del balcó i salts de La Patum de 2024 entre més d'un miler de sol·licituds

Última revisió 24-04-2024 15:32
24/04/2024

L’Ajuntament de Berga ha portat a terme aquest dimecres 24 d’abril, el sorteig públic per assignar les places d’accés al balcó consistorial i la distribució de diferents salts de La Patum de 2024.

La ciutadania podrà contemplar alguns salts de La Patum completa des de les grades habilitades al balcó consistorial i també podrà participar activament en la festa mitjançant la realització de salts d’àngels, maces de lluïment i plens.    

Les xifres del sorteig

D’una banda, el consistori ha sortejat 73 places dobles per accedir al balcó durant la festivitat del Corpus. Del total de places sortejades, 50 corresponen al 3r i 4t salt de La Patum completa de dijous i diumenge, 25 en cada cas; 9 places dobles pertanyen al 3r i 4t salt de La Patum Infantil de divendres a la tarda i les 14 places dobles restants són per veure La Patum de la Fundació La Llar que es farà el dimarts a la tarda.

D’altra banda, també s’ha fet el sorteig de 5 salts d’àngels corresponents a La Patum completa de dijous (4) i diumenge (1); 2 salts de maces de lluïment, un dijous i un altre diumenge. A més, s’ha fet el sorteig de 35 salts de plens, dels quals, 20 han estat assignats a nous saltadors o saltadores i els 15 restants a persones que hagin saltat de ple alguna vegada.

Pel que fa a la participació, s’ha registrat 1.110 sol·licituds per prendre part en els diferents sortejos durant el termini d’inscripció comprès entre el 10 i el 21 d’abril de 2024. En total, s’han formulat 1.743 peticions, tenint en compte que el formulari d’inscripció incloïa totes les opcions disponibles del sorteig i una mateixa persona podia optar a més d’un sorteig indicant-ho en la sol·licitud.

Les xifres de les sol·licituds dels diferents sortejos han estat les següents:

  • Sol·licituds per accedir al balcó consistorial: 593
  • Sol·licituds per accedir al balcó de La Patum Infantil: 171
  • Sol·licituds per accedir al balcó de La Patum de la Fundació La Llar: 35
  • Sol·licituds per fer un salt d’àngels: 292
  • Sol·licituds per fer un salt de maces de lluïment: 206
  • Sol·licituds per fer un salt de plens: 175 (nous saltadors/es) i 271 (persones que hagin saltat de ple alguna vegada)

Desenvolupament dels sortejos

El sorteig s’ha portat a terme en un acte obert al públic realitzat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga, a les 11 h. L’assignació de les places dels sortejos s’ha efectuat mitjançant l’ús d’una aplicació informàtica que ha distribuït les places disponibles de forma aleatòria entre les sol·licituds participants.

Resultat dels sortejos

El llistat de números guanyadors dels sortejos es pot consultar als webs de l’Ajuntament de Berga (www.ajberga.cat) i La Patum (www.lapatum.cat), als perfils oficials de les xarxes socials del consistori i la festa berguedana (X, Instagram i Facebook), al tauler d’anuncis municipal situat davant de la recepció de l’ajuntament i en el document adjunt d’aquesta notícia (part inferior de la pàgina). En tots els sortejos fets, els números no premiats han estat inclosos en una llista d’espera per suplir les possibles renúncies que es puguin produir per part de les persones guanyadores.

Comunicació i renúncia de les places obtingudes

En els pròxims dies, l’Ajuntament de Berga comunicarà el resultat dels sortejos a les persones guanyadores de les places d’accés al balcó i els salts de Patum. Les renúncies es podran fer fins al 30 d’abril, a les 14 h, enviant un correu electrònic a l’adreça participaciopopular@ajberga.cat.  

Formacions i assajos

Les persones que hagin resultat guanyadores del sorteig de salts de plens i els seus acompanyants hauran d’assistir obligatòriament a la formació que es portarà a terme el dissabte 4 de maig, a l’Institut Serra de Noet, a les 12 h. La no assistència a la sessió suposarà la renúncia al salt.

Les persones que hagin resultat guanyadores dels sortejos de salts de maces de lluïment hauran d’assistir obligatòriament a l’assaig que es farà el diumenge 19 de maig, al centre d’educació secundària de l’Escola Vedruna, a les 17:30 h. La no assistència a la sessió suposarà la renúncia al salt.