Berga impulsa una trobada intercultural per fomentar la cohesió i les relacions de veïnatge entre la població

Última revisió 21-03-2023 13:25
21/03/2023

L’àrea de Societat Inclusiva de l’Ajuntament de Berga i Òmnium Berguedà organitzen una jornada per estrènyer vincles entre les persones de diferents cultures que viuen al municipi.

Es tracta d’una iniciativa per millorar les relacions de veïnatge, a través de l’intercanvi d’experiències i el coneixement d’altres realitats. La 1a Trobada Intercultural de Berga és oberta a totes les persones que vulguin participar-hi i es farà el dissabte 25 de març, a l’Hotel d’Entitats, a les 10 h.

La regidora de Societat Inclusiva del consistori berguedà, Dolors Tous, ha expressat la voluntat que “aquesta jornada tingui continuïtat i que permeti generar més activitats al llarg de l’any. És una activitat que ens ha de permetre apropar-nos i conèixer les persones amb les quals compartim la nostra quotidianitat a la ciutat”.

Desenvolupament de la jornada

La jornada començarà amb un esmorzar conjunt i, posteriorment, hi haurà un fòrum d’experiències. Les persones participants es dividiran en grups per tractar diferents aspectes relacionats amb les seves cultures d’origen. Es tracta d’una activitat per conèixer, compartir i debatre qüestions sobre les diferències culturals. Això permetrà identificar aquells aspectes que dificulten l’entesa i la convivència a causa del desconeixement o els prejudicis i desenvolupar accions que permetin millorar la cohesió i el veïnatge a la ciutat. L’esdeveniment finalitzarà amb una exhibició de dansa.

Cartell - 1a Trobada Intercultural de Berga
Cartell - 1a Trobada Intercultural de Berga
Autor: Ajuntament de Berga