Berga iniciarà la 2a edició de l'Escola de Salut el 20 de setembre amb una xerrada sobre salut bucodental

Última revisió 16-09-2023 17:01
16/09/2023

Tret de sortida, aquest setembre, a les escoles de salut que organitza l’ICS al Bages i al Berguedà per millorar la salut i el benestar de la ciutadania.

L’Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central impulsa, a partir del setembre, diverses escoles de salut al Bages i al Berguedà amb activitats gratuïtes sobre agilitat, equilibri, benestar emocional, salut bucodental, automedicació, salut sexual i reproductiva i alimentació saludable, entre d’altres. L’objectiu és millorar la salut i el benestar de la ciutadania i acostar l’atenció primària a la comunitat.

Serà el primer cop que s’engeguen escoles de salut als municipis de Bagà, Gironella, Guardiola de Berguedà, Puig-reig, Navàs i Callús. Es tracta de la segona edició en el cas de Berga, Santpedor, Súria i Vacarisses (municipi al qual dona servei l’Equip d’Atenció Primària Montserrat) i la quarta edició a Sant Vicenç de Castellet. Les sessions estan liderades per professionals d’atenció primària d’infermeria, nutrició, i farmàcia i també per referents de benestar emocional, higienistes o fisioterapeutes.

Les escoles de salut són una intervenció comunitària liderada pels equips d’atenció primària (EAP), els continguts de les quals es treballen estretament amb altres institucions i entitats dels municipis, com són ajuntaments, associacions de veïns, biblioteques, casals de persones grans, serveis socials o centres cívics. El disseny i el desenvolupament de la intervenció s’adapten a les característiques i necessitats de cada municipi.

Programació de sessions a Berga 

La segona edició de l’Escola de Salut de Berga s’iniciarà el 20 de setembre i tindrà lloc de forma quinzenal, els dimecres, de 17 a 18 h al Casal Cívic i Comunitari de Berga. La primera xerrada girarà entorn de la salut bucodental; l’11 d’octubre es donaran consells per aprendre a llegir les etiquetes dels productes; el 25 d’octubre, la sessió serà sobre automedicació; el 15 de novembre, sobre primers auxilis; el 29 de novembre, sobre afectivitat i relacions sanes; i el 13 de desembre, l’última sessió, serà sobre salut sexual i reproductiva.

(*) Notícia elaborada per departament de comunicació de l'Institut Català de la Salut de la Catalunya Central.