Berga mostrarà als infants la fàbrica dels regals durant la cavalcada de reis a través d'un espectacle familiar inèdit

Última revisió 02-01-2024 12:55
18/12/2023

Com és la fàbrica dels regals dels Reis d’Orient? Quins personatges hi treballen? Berga mostrarà com és el dia a dia de la fàbrica amb un espectacle familiar que es portarà a terme simultàniament a la cavalcada de reis.

Aquesta serà la novetat principal de la rebuda de Melcior, Gaspar i Baltasar el 5 de gener de 2024. Abans, però, la capital berguedana rebrà la visita dels patges i patgesses reials, que s’instal·laran al consistori per recollir les cartes dels infants durant tota la jornada del 27 de desembre de 2023.

Una rebuda màgica i teatral  

La fàbrica dels regals’ és un espectacle breu creat per Laura Corominas i Natàlia Urbieta que constarà de quatre sessions (17:30 h, 18 h, 18:30 h i 19 h), que es faran a la plaça de la Creu durant la tarda del divendres 5 de gener de 2024. La regidora de Festes, Ermínia Altarriba ha explicat que la iniciativa va sorgir de la necessitat de “generar interès i aportar més litúrgia, teatralitat i magnificència a l’arribada de Ses Majestats, els Reis d’Orient”. Laura Corominas, ideòloga i directora escènica de l’espectacle, ha avançat que “la història estarà conduïda per quatre personatges, tot i que intervindran un total de set col·laboradors. És una píndola autoconclusiva que tindrà una durada de quinze minuts i permetrà completar l’imaginari que tenim de la cavalcada de reis per fer-la més bonica i espectacular”.

La fàbrica dels regals

La idea de l’espectacle neix de la necessitat narrativa de descobrir què passa abans de l’arribada dels Reis d’Orients, mostrant com és el dia a dia a la fàbrica dels regals. Laura Corominas ha detallat que per a la creació de l’espectacle “ens vam remetre a la nostra infància, a allò que haguéssim volgut veure quan érem petites. Ens interessava saber com era cada departament d’aquesta fàbrica de regals que imaginàvem”. Per això, l’última sessió de l’espectacle coincidirà amb l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar, que accediran a la fàbrica per ser partícips de tot el procés fins a obtenir els regals per entregar-los als infants.    

Sinèrgies entre municipis

Berga i Gironella van coincidir en la idea d’impulsar un espectacle relacionat amb l’arribada dels Reis d’Orient i, per això, han col·laborat compartint recursos i fent que ambdues poblacions gaudeixin de la iniciativa. La regidora Ermínia Altarriba ha esmentat que “les possibilitats tècniques han augmentat perquè la col·laboració entre els dos municipis ha estat molt fructífera i això ha fet que podem disposar de més recursos i fer que la idea sigui més interessant”. Laura Coromainas ha afegit que “els dos espectacles comparteixen personatges, però la història serà diferent. A Berga, la píndola complementa la cavalcada de reis, i a Gironella, la píndola teatral forma part de la programació del Market de Nadal”.  

Rebuda dels patges i patgesses  

Els patges i patgesses arribaran el dimecres 27 de desembre, a la plaça de Sant Joan, a les 9:30 h. La comitiva serà rebuda per les autoritats locals i, posteriorment, desfilarà fins a l’Ajuntament de Berga amb l’acompanyament musical de la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de música dels Pirineus. Els assistents i assistentes dels Reis d’Orient recolliran les cartes dels infants berguedans de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, a la Sala de Plens del consistori berguedà. A més, els nens i nenes que entreguin les seves cartes, rebran un obsequi que forma part de la campanya de joguines sense gènere que impulsa l’àrea de Feminisme del consistori berguedà.     

Ermínia Altarriba (Regidora de Festes) i Laura Corominas (Ideòloga i directora escènica de l'espectacle) durant la presentació de l'espectacle
Ermínia Altarriba (Regidora de Festes) i Laura Corominas (Ideòloga i directora escènica de l'espectacle) durant la presentació de l'espectacle "La fàbrica dels regals", a la plaça de la Creu
Autor: Ajuntament de Berga