Berga obre el termini per a la presentació de candidatures per a les parelles administradores de La Patum i Els Elois de 2024

Última revisió 14-02-2024 14:25
14/02/2024

L’Ajuntament de Berga ha iniciat els preparatius per a la celebració de les festes del Corpus, que es portaran a terme del 29 de maig al 2 de juny de 2024.

L’organització de la festa requereix mesos d’antelació i, per això, el consistori ha obert la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a les places d’administradors i administradores de les festes de La Patum i Els Elois d’enguany.

Parelles administradores

Les parelles d’administradors i administradores de La Patum i Els Elois representen els antics quatre barris en què es dividia la ciutat: Feixines o Capdamunt de la Vila (Fonolls), Sant Pere (Esclafidors rebentats), Centre o Carrer Major (Esclafidors embotits) i Raval (Ravenisses). La primera referència documental de la figura dels administradors i administradores data de l’any 1619 i tenien la funció de recaptar diners per finançar les despeses de les festes de l’Octava de Corpus. Avui dia el seu paper ha esdevingut simbòlic i protocol·lari participant en els diferents actes d’ambdues festes.

Criteris de selecció

La selecció de les quatre parelles es basa en una sèrie de criteris de valoració referents a la data de celebració del casament, el lloc de residència i la vinculació a entitats locals, comparses i formacions musicals per part dels candidats i candidates. Tot i això, no és imprescindible que les parelles candidates estiguin casades i tampoc és necessari que les persones integrants siguin parella per exercir el càrrec d’administradors i administradores.

Termini de sol·licitud

El termini d’inscripció finalitzarà el diumenge 7 d’abril de 2024. En cas que el nombre de sol·licituds sigui inferior al nombre de places disponibles, s’obrirà un període extraordinari perquè s’hi puguin apuntar persones a títol individual que posteriorment seran agrupades per parelles.

La presentació de sol·licituds es farà mitjançant la presentació d’una instància genèrica a través del registre general del consistori berguedà, de forma presencial o telemàtica, adjuntant el formulari específic disponible en aquest enllaç.

Parelles d'administradors i administradores de La Patum i Els Elois de 2023
Parelles d'administradors i administradores de La Patum i Els Elois de 2023
Autor: Ajuntament de Berga