Berga obre la votació electrònica dels pressupostos participatius de 2024 que es farà del 22 de gener al 4 de febrer

Última revisió 22-01-2024 12:55
22/01/2024

L’Ajuntament de Berga posa en marxa la fase de votació dels pressupostos participatius de 2024, a partir d’aquest dilluns 22 de gener.

És la cinquena edició d’aquesta iniciativa impulsada per l’àrea de Participació Popular que manté la dotació econòmica fins als 35.000 €, dels quals, el consistori destina 20.000 € per a propostes de projectes d’inversió en equipaments o espais públics, 10.000 € per a propostes relacionades amb la programació cultural de la ciutat i també hi ha una partida dedicada a les propostes del jovent (5.000 €). El procés de votació es portarà a terme electrònicament mitjançant una aplicació informàtica i també s’habilitarà un punt de votació assistida per facilitar el vot a les persones que ho requereixin. El període de votació de les propostes finalistes romandrà obert del 22 de gener al 4 de febrer de 2024.

Una trentena de propostes presentades

La cinquena edició dels pressupostos participatius ha rebut 30 propostes que han estat revisades i avaluades pels serveis tècnics municipals per comprovar el compliment dels criteris establerts i determinar-ne la viabilitat tècnica, econòmica i jurídica.

D’una banda, s’han comptabilitzat 13 propostes formulades per entitats locals i persones a títol individual corresponents a la convocatòria general dels pressupostos participatius. D’aquestes, 4 han estat descartades perquè no complien els requisits esmentats. Per tant, 13 propostes han estat validades per formar part de la fase de votació popular. Del total, 6 propostes corresponen a projectes d’inversió en equipaments o espais públics i 3 són iniciatives relacionades amb la programació cultural de la ciutat

Pel que fa al pressupost juvenil adreçat a joves de 12 a 15 anys, s’han recollit un total de 17 propostes formulades pels grups classe dels centres educatius de la ciutat. Del total de propostes rebudes, 3 han estat descartades per incomplir els criteris establerts, mentre que 14 han estat agrupades perquè compartien demandes i temàtiques similars. Per tant, les propostes que han passat a la fase de votació han estat 5.

Votació electrònica

La fase de votació electrònica dels pressupostos participatius es dividirà en dos processos diferenciats. D’una banda, les persones majors de 16 anys empadronades a Berga podran emetre els seus vots escollint dues propostes de la convocatòria general. Un vot serà per a les propostes de projectes d’inversió en equipaments o espais públics i l’altre vot serà per a les propostes culturals. Per exercir el dret a vot caldrà accedir al lloc web https://berga2024.vocdoni.io/ i seleccionar l’opció de votació en funció del segment d’edat (votació juvenil de 12 a 15 anys o votació general per a persones majors de 16 anys). Posteriorment, s’obrirà una finestra on apareixeran les propostes finalistes per tal que l’usuari o usuària pugui seleccionar les que consideri més adequades. Per votar caldrà identificar-se introduint el DNI i la data de naixement.

Paral·lelament, s’habilitarà un punt de votació electrònica assistida per poder participar en els dos processos de votació. Aquest punt de votació assistida estarà situat a l’Ajuntament de Berga en els horaris següents: dilluns, de 9 a 14 h i de 17 a 19 h; dimarts, dimecres, dijous i divendres, de 9 a 14 h.

Presentació dels resultats

Els resultats d’ambdues votacions dels pressupostos participatius de 2024 es donaran a conèixer públicament la setmana posterior al tancament de les votacions. Les propostes que hagin obtingut més vots, fins a esgotar les partides previstes de 30.000 € (convocatòria general) i 5.000 € (pressupost juvenil), s’executaran durant l’anualitat de 2023.

Votació electrònica dels pressupostos participatius de Berga de 2024
Votació electrònica dels pressupostos participatius de Berga de 2024
Autor: Ajuntament de Berga