Berga obrirà les piscines municipals d'estiu de la zona esportiva del 22 de juny al 6 de setembre

Última revisió 21-06-2022 14:46
21/06/2022

Berga inicia la temporada d’estiu amb l’obertura de les instal·lacions de bany de les piscines municipals que estaran en funcionament del 22 de juny al 6 de setembre, en horari ininterromput de 10 a 20 h.

Aquest any, es mantindran les mateixes tarifes per a l’ús de les instal·lacions esportives i s’aplicarà la gratuïtat del servei en els episodis d’onada de calor. En els últims mesos, els operaris de la brigada municipal i els Serveis Tècnics del consistori han efectuat les tasques d’adequació i millora de les instal·lacions esportives de bany per garantir un bon servei als usuaris i usuàries. Enguany, la taquilla estarà situada a la porta d’accés més propera a la zona de nadons.

Tarifes i abonaments

Aquest estiu s’aplicaran les mateixes tarifes que l’any passat per fer ús de les instal·lacions de bany. L’accés a la piscina pels infants (de 4 a 14 anys), les persones majors de 65 anys i pensionistes, les persones amb discapacitat (grau igual o superior al 33 %) i acompanyants de persones amb discapacitat (grau igual o superior al 65 %) té un cost de 2,5 €. El preu de l’entrada per a les persones adultes d’entre 15 i 64 anys és de 3,5 €. A més, hi ha una tarifa reduïda d’1,5 € per accedir a la piscina durant l’última hora d’obertura de les instal·lacions (de 19 a 20 h) i un abonament familiar mensual (juliol o agost) per a unitats familiars de diversos membres que costa entre 65 i 80 €. També s’ofereixen abonaments per a 15 serveis (25-35 €), per a 30 serveis (35-50 €) i abonaments de temporada (42-62 €). No es fa distinció entre la tarifa diària i la tarifa de cap de setmana. Els tiquets senzills d’entrada diària es poden adquirir a la taquilla de la piscina, però els abonaments en què s’apliqui algun tipus de descompte caldrà tramitar-los presentant la documentació corresponent a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Berga (Pl. Sant Pere, 1). 

Episodis d’onada de calor

L’Ajuntament de Berga implementarà l’accés gratuït a les instal·lacions exteriors de bany de la zona esportiva quan es produeixin episodis d’onada de calor. La mesura s’aplicarà quan el Servei meteorològic de Catalunya emeti avisos de perill “alt” i “molt alt” al Berguedà, que es correspon amb les alertes de color taronja i vermell, respectivament.

En el cas que es produeixi una onada de calor, s’establiran dos torns per accedir a les piscines de forma gratuïta: el torn de matí, de 10 a 15 h, i el torn de tarda, de 15 a 20 h. El torn de matí finalitzarà a les 14:45 h per tal que els usuaris i usuàries abandonin les instal·lacions i puguin accedir-hi les persones del torn de tarda. L’entrada i sortida de l’equipament es farà obligatòriament per la zona de la taquilla.

L’aforament màxim serà de 700 persones i el control d’accés es farà mitjançant tiquets numerats que els usuaris i usuàries rebran a l’entrada de la piscina i que hauran de retornar en el moment que decideixin abandonar l’equipament. Les persones que disposin de l’abonament de temporada o l’abonament familiar també podran accedir gratuïtament i tindran prioritat d’accés, en cas que es produeixin cues. Els infants menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta que haurà de fer-se responsable de l’entrada i sortida dels menors a les instal·lacions. Les persones adultes només podran fer-se càrrec de cinc infants, com a màxim. 

Mulla’t per l’esclerosi múltiple

Berga tornarà a sumar-se a la iniciativa “Mulla’t”. Es tracta d’una jornada organitzada arreu de Catalunya per la Fundació Esclerosi Múltiple que té l’objectiu d’acompanyar les persones afectades per aquesta malaltia i destinar fons a la recerca i la investigació. Berga participarà en la jornada fent una sessió d’aquazumba, a càrrec de Sandra Tristante, tècnica del Centre Esportiu Municipal El Tossalet. L’activitat es farà el dissabte, 9 de juliol, d’11:30 a 12 h. A més, els usuaris i usuàries podran col·laborar amb la iniciativa adquirint productes solidaris de la campanya que es vendran a la taquilla de les instal·lacions de bany durant una setmana.      

Activitats esportives

Les instal·lacions esportives de les piscines municipals acolliran les activitats gratuïtes del programa ‘Salut a l’estiu’ del 4 al 29 de juliol. Es tracta d’un programa d’activitats esportives i divulgatives per promoure els hàbits saludables i l’exercici físic. El projecte està impulsat per l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Berga en col·laboració amb el Centre Esportiu Municipal El Tossalet, el Centre Esportiu d’Estètica Corporal (CEEC) i el Centre Pedagògic Aprendre a Aprendre de Berga. Properament, es donarà a conèixer la programació d’activitats del programa ‘Salut a l’estiu’ de 2022.

Corresponsabilitat i respecte

Totes les persones que accedeixin a les instal·lacions municipals de bany hauran de mostrar un comportament adequat, adient i de respecte envers la resta d’usuaris i usuàries i també amb el personal encarregat de la gestió i el manteniment del servei. L’objectiu és mantenir la seguretat i el bon ús de les instal·lacions entre tots i totes.

Piscines municipals de Berga
Piscines municipals de Berga
Autor: Àrea d'Esports