Berga pacifica el trànsit entorn de l'escola Santa Eulàlia per promoure els desplaçaments segurs a peu i en bicicleta

Última revisió 06-04-2023 17:55
06/04/2023

L’Ajuntament de Berga ha implementat una sèrie d’actuacions de pacificació del trànsit entorn de l’escola Santa Eulàlia durant el període no lectiu de Pasqua.

Es tracta d’accions que tenen l’objectiu de facilitar i promoure els desplaçaments a peu i en bicicleta per tal de garantir una mobilitat més segura i sostenible. La reordenació del trànsit s’ha dut a terme a petició de la direcció i també de famílies del centre educatiu que van posar de manifest el risc que suposa pels infants el fet que s’aparqui en zones no permeses.  

Reordenació i pacificació de la zona

L’actuació ha consistit en la senyalització de la vorera virtual del carrer Olvan, el repintat i modificació dels passos de vianants propers al centre d’educació primària. S'ha doblat la superfície destinada a "Petó i adeu" i s’ha reordenat l’espai d’aparcament al carrer La Quar, habilitant part de la banda dreta del vial pels desplaçaments a peu i en bicicleta. També s'ha senyalitzat la possibilitat d’incorporar-se en bicicleta a la zona compartida de ciclistes i vianants després del pont situat sobre la C-16. A més, s’incorporarà una plaça d'estacionament reservada per a persones amb mobilitat reduïda propera a la porta d’accés al centre.