Berga portarà a terme una actuació intensiva de desratització en un espai localitzat de la ciutat, a partir del 10 de novembre

Última revisió 08-11-2022 15:13
08/11/2022

L’Ajuntament de Berga actuarà de forma intensiva en un espai de la ciutat on s’ha detectat una plaga de rosegadors.

Es tracta d’una acció extraordinària als tractaments periòdics de desratització que formen part del programa integral de control de plagues del municipi. En concret, es realitzarà un tractament intensiu a l’interior i l’entorn de l’àrea de residus, gestionada pel Consell Comarcal del Berguedà, situada a la zona d’aparcament de la plaça de Gernika. L’actuació requerirà el tancament temporal d’aquesta àrea, a partir del 10 de novembre.

Tractaments periòdics

El programa integral de control de plagues a la ciutat contempla l’aplicació de tractaments periòdics de desratització al clavegueram municipal, però també es porten a terme actuacions de forma extraordinària quan es detecten focus d’aquesta plaga en els espais públics. De fet, el consistori també actua sota demanda cada vegada que la ciutadania posa en coneixement dels serveis municipals la detecció d’una plaga de rosegadors a la via pública per tal d’iniciar el tractament en la zona afectada.

Actuació intensiva a l’àrea de residus

L’Ajuntament de Berga iniciarà el dijous, 10 de novembre, una campanya intensiva de desratització a l’àrea de residus de la plaça de Gernika. El tractament tindrà una durada aproximada de quatre setmanes i durant aquest període, l’àrea de residus estarà tancada i fora de servei. Es demana a la ciutadania que no es dipositin bosses ni residus dins de l’àrea ni al voltant del perímetre d’aquesta per motius de seguretat i per facilitar l’efectivitat del tractament. Els usuaris i usuàries d’aquesta àrea de residus podran fer ús de les tres àrees restants habilitades a la ciutat: l’àrea del Polígon Industrial, l’àrea del carrer del Programari Lliure i l’àrea de la zona comercial de l’entrada Berga Sud.

Per a qualsevol qüestió relacionada amb la gestió de residus d’aquesta àrea podeu adreçar-vos al Consell Comarcal del Berguedà a través del telèfon 660 411 398 o l’adreça de correu electrònic triem@ccbergueda.cat.

Zona d'aplicació del tractament intensiu de desratització
Zona d'aplicació del tractament intensiu de desratització
Autor: Serveis Tècnics