Berga promou l'esport i la salut a l'estiu amb la programació d'activitats esportives del 3 de juliol al 4 d'agost

Última revisió 30-06-2023 13:33
29/06/2023

El programa d’activitats esportives ‘Salut a l’estiu’ arriba a la 8a edició. La programació es portarà a terme a la zona esportiva Toni Sabata, del 3 de juliol al 4 d’agost.

Es tracta d’una iniciativa que té l’objectiu de promoure els hàbits saludables i l’exercici físic entre la població durant l’estiu. Aquest any, les activitats es tornaran a concentrar durant el mes de juliol, ja que és el període en què les activitats compten amb major afluència. El projecte està impulsat per l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Berga amb la col·laboració del Centre Esportiu Municipal El Tossalet i el Centre Esportiu d’Estètica Corporal (CEEC). Totes les activitats estaran dirigides per professionals tècnics dels centres esportius participants.

Una desena d’activitats esportives

La programació de ‘Salut a l’estiu’ estarà formada per una desena de disciplines diferents. Hi haurà sessions d’aiguagim, bodypump, sèries aigua terra, aquazumba, hipopressius, defensa personal, karate, pilates, zumba, cross training i salut postural i jocs infantils. També es portaran a terme dues masterclass de zumba. Les activitats són aptes per a tots els públics, però caldrà tenir en compte la forma física de cada persona a l’hora de participar-hi. En el fulletó informatiu de ‘Salut a l’estiu’ s’indica el grau d’intensitat de les diferents activitats (baixa, moderada i alta), així com les activitats adreçades específicament al públic infantil.

Activitats gratuïtes

Les activitats incloses en la programació són gratuïtes i no cal inscripció prèvia per participar-hi. El punt de trobada de les activitats que es faran a la zona esportiva serà la pista vermella situada a l’accés de l’equipament de les piscines municipals d’estiu. En cas de pluja, les sessions quedaran suspeses i no es programaran de nou.

Mulla’t per l’esclerosi múltiple

Berga no faltarà a la cita anual de la iniciativa “Mulla’t”. És una jornada organitzada arreu de Catalunya per la Fundació Esclerosi Múltiple que té l’objectiu d’acompanyar les persones afectades per aquesta malaltia i destinar fons a la recerca i la investigació. Berga participarà en la jornada fent una sessió d’aquazumba, a càrrec de Sandra Tristante, tècnica del Centre Esportiu Municipal El Tossalet. L’activitat es farà el dissabte 8 de juliol, de 12  a 12:30 h. A més, els usuaris i usuàries podran col·laborar amb la iniciativa adquirint productes solidaris de la campanya que es vendran a la taquilla de les instal·lacions de bany durant una setmana. La recaptació de la taquilla de la jornada es destinarà íntegrament a la causa esmentada.      

Fer salut a l’estiu

El material de difusió de ‘Salut a l’estiu’ també conté informació i recomanacions sobre la importància de mantenir els hàbits saludables i la pràctica esportiva a l’estiu. Per exemple, s’esmenta que l’activitat física no només ajuda a sentir-se millor, sinó que també permet relacionar-se amb els altres. També recorda la necessitat de moderar l’exercici durant les franges horàries més caloroses, protegir-se del sol per evitar els cops de calor i hidratar-se correctament durant la pràctica esportiva. Pel que fa a l’alimentació, l’estiu és una bona època per introduir fruites i altres aliments que ajuden a recuperar-se de l’esforç físic.