Berga reobre el carrer de l'Harmonia, després de les obres d'enderroc d'edificis i reurbanització

Última revisió 21-07-2023 15:02
21/07/2023

Aquest divendres 21 de juliol, s’ha obert a l’ús el nou tram del carrer de l’Harmonia de Berga, un cop finalitzades les obres d’enderroc d’edificis i la reurbanització que van començar el 9 de gener d’enguany.

L’obra l’ha executat l’empresa SERVIOBRES QUERALT SLU per un import de licitació de 594.323,92 € (IVA inclòs) i el termini d’execució s’ha pogut reduir en més de dos mesos respecte del que estava previst inicialment, que era de nou mesos.

Millora d’una zona degradada del Barri Vell

L’actuació ha transformat una zona del Barri Vell que les últimes dècades havia patit un progressiu procés d’abandonament i degradació i ha implicat l’enderroc de set edificis de titularitat municipal i la reurbanització completa de l’espai. Concretament, les obres han permès ampliar la zona d’ús públic amb una superfície de 440 metres quadrats, respecte els 160 metres quadrats que tenia el carrer abans de les obres, creant un nou espai de relació social i augmentant l’assolellament d’un tram del carrer Buxadé i d’un bon nombre d’edificis.

La reurbanització ha suposat la renovació completa del paviment, amb la col·locació de llambordes de pedra tant al carrer ampliat com a la nova plaça que ocupa l’espai d’un dels edificis enderrocats. També s’ha instal·lat nou mobiliari públic, s’ha renovat l’enllumenat i s’han substituït i soterrat serveis obsolets. Un altre dels aspectes destacats és la creació d’un nou espai enjardinat i la plantació d’arbrat, que al conjunt del Barri Vell és molt escàs. S’han plantat un total d’11 arbres, concretament un xiprer i un auró a la nova plaça, així com 4 ginkgos i 5 aurons al nou espai enjardinat.

Circulació a la zona

Pel que fa a la circulació, el tram reurbanitzat és de plataforma única. Es tracta d’un espai compartit per vehicles i vianants, però amb prioritat pels vianants tal com indica la senyalització instal·lada a l’inici del carrer Buxadé. Pel que fa al trànsit, els cotxes poden circular pel nou tram habilitat, però també poden continuar fent ús del vial del carrer Buxadé i trencar pel carrer on hi ha la font d’aigua, o enfilar el carrer Buxadé en direcció a la plaça de Santa Magdalena.

El tram reobert és un vial de pas i no es contempla que els vehicles puguin estacionar en la placeta ni en altres espais d’aquest carrer.