Berga s'apunta al propòsit de salvar vides abans que acabi l'any amb dues noves jornades de donació de sang

Última revisió 02-12-2023 16:10
02/12/2023

Berga acollirà dues jornades d’acapte de sang que es faran el 6 de desembre, amb la unitat mòbil, i el 7 de desembre a l’Hotel d’Entitats.

Les campanyes promogudes pel Banc de Sang són imprescindibles per mantenir les reserves de sang en un estat òptim durant el mes de desembre, ja que durant els períodes festius, l’estoc baixa fins a un 20 %. La necessitat de sang no s’atura per a les persones malaltes, i per això, és important continuar impulsant iniciatives també durant les festes de Nadal.

A Berga, s’han programat dues jornades: el dimecres 6 de desembre, en el marc de la Fira del Joc i de Nadal, a la unitat mòbil situada a la plaça de Viladomat, de 10 a 14 h; i el dijous 7 de desembre, a l’Hotel d’Entitats, de 17 a 21 h.

Ets a temps de complir un propòsit

Qui no s’ha proposat alguna vegada estalviar, anar al gimnàs, aprendre idiomes o provar noves activitats? El Banc de Sang proposa acabar l’any complint un propòsit: salvar vides mitjançant la donació de sang.  

Una donació, tres vides

De cada donació se’n beneficien tres persones, ja que la sang se separa en els diferents elements que la componen: els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma. Cada component s’utilitza per a diferents tractaments.

Què cal saber abans de fer la donació?

Poden donar sang les persones d’entre 18 i 70 anys, que pesin més de 50 quilos i es trobin bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Per fer la donació, cal portar un document d’identitat oficial (DNI, NIE, passaport o carnet de conduir).       

Les persones que han fet un viatge poden consultar prèviament el web donarsang.gencat.cat/viatges i comprovar si hi ha algun impediment per sonar sang a la tornada de determinades destinacions.

Berga compromesa amb la donació

La campanya de donació de sang del mes de desembre compta amb la implicació de l’Ajuntament de Berga, Creu Roja Berguedà, l’Associació de Donants de Sang del Berguedà i la col·laboració especial de l’empresa Knauf.

Informació relacionada

Per a què es fa servir la sang?

https://www.bancsang.net/blog/que-servir-sang/

Testimonis de persones que han necessitat sang:

https://www.moltesgracies.net/