Berga serà l'aparador del patinatge alpí en línia amb la disputa de diverses competicions els dies 10 i 11 de juliol

Última revisió 04-11-2021 09:06
08/07/2021

L’alpí en línia tornarà als carrers de Berga el cap de setmana del 10 i 11 de juliol amb la disputa de diverses proves d’una modalitat esportiva que combina l’esquí i el patinatge sobre l’asfalt. La capital berguedana acollirà la 5a edició del Trofeu May Luengo, així com la primera prova del calendari estatal d’alpí en línia que se celebrarà després de l’aturada de les competicions de la temporada 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19. Les proves es disputaran a l’avinguda de Catalunya i al passeig de la Pau, respectivament. L’esdeveniment està organitzat pel May Luengo Esquí Club, l’Ajuntament de Berga, la Federació Catalana de Patinatge, la Reial Federació Espanyola de Patinatge i el Consejo Superior de Deportes.

Descensos simultanis

El dissabte, 10 de juliol, es portaran a terme les proves dels Campionats d’Espanya de Paral·lel a l’avinguda de Catalunya (Quaranta Pilans), de 16 a 19 h. La prova consisteix en fer descensos simultanis de dos corredors o corredores. Es tracta d’una modalitat competitiva i vistosa en què els patinadors i patinadores competeixen per creuar la línia de meta abans que els rivals.

Competicions d’eslàlom

El passeig de la Pau serà l’escenari de les competicions d’eslàlom corresponents a la 1a Fase de la Copa d’Espanya que es disputaran el diumenge, 11 de juliol, de 9 a 13 h. Els patinadors i patinadores hauran de completar el descens a través d’un circuit urbà format per pals verticals separats entre sí fent eslàlom sobre patins en línia en el menor temps possible. En total, es realitzaran tres mànigues i la classificació final es farà a partir de la suma dels dos millors temps obtinguts per cada participant en les diferents categories masculines i femenines.

Esportistes d’alt nivell

La competició d’alpí en línia comptarà amb la participació d’esportistes d’alt nivell procedents de diversos indrets de la geografia catalana i espanyola, com per exemple, Aura Coronado (Castellar de n’Hug) i Oleguer Selga (Gironella). A més, també comptarà amb la presència dels patinadors i patinadores que integren la selecció espanyola d’alpí en línia.

Alteracions de trànsit

El circuit urbà de la competició d’alpí en línia comportarà diverses afectacions de trànsit a la zona de l’avinguda Catalunya, el Passeig de la Pau i els carrers adjacents durant tot el cap de setmana amb motiu de la celebració de les diferents proves de l’esdeveniment.

Descens d'Aura Coronado durant la competició de 2019 a Berga