Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (02/11/21)

Última revisió 03-11-2021 09:34
02/11/2021

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la situació hospitalària d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (02/11/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 0 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 2 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 0.00 punts (Molt Baix), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 0.00 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé i no ha variat en els últims set dies, ja que en la realització periòdica de les proves PCR, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral. Tampoc s’ha detectat simptomatologia relacionada amb la Covid-19 en els controls diaris efectuats a les persones residents. Això fa que la residència tingui el distintiu de verda, ja que no té casos de Covid-19. D’altra banda, la residència Sant Bernabé ha obtingut l’autorització per restablir el servei de Centre de Dia.

El centre residencial compta actualment amb 61 residents, ja que avui s’ha produït l’ingrés d’una nova usuària en plaça pública. Això fa que el centre torni a assolir la plena ocupació. El total de places del centre és de 64, però 2 estan destinades a l’aïllament per a casos de Covid-19 i l’altra plaça restant correspon al programa de respir o descans familiar.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 23 al 29 d’octubre s’han registrat 3 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data d’1 de novembre de 2021, hi ha 1 persona del Berguedà que ha estat ingressada per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 29.234 persones vacunades amb primera dosi, 25.833 amb segona dosi, 859 amb tercera dosi i 28.750 amb la pauta completa.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 25 d’octubre a l’1 de novembre, la Policia Local ha efectuat 34 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En aquesta ocasió, no s’han interposat sancions.

Mesures vigents per evitar contagis

El Govern de la Generalitat va modificar les mesures per a la contenció de la Covid-19 a Catalunya per la millora de la situació epidemiològica, les quals s’apliquen des del passat 22 d’octubre i durant un període de quinze dies. Les novetats principals fan referència a l’aforament de l’oci nocturn i els equipaments esportius. En concret, s’ha permès l’obertura dels locals d’oci nocturn en l’horari habitual amb un 80 % de l’aforament, amb certificat Covid i fent ús de la mascareta quan no es consumeixi. En l`àmbit esportiu, s’ha restablert l’aforament del 100 % en equipaments esportius tancats. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web canalsalut.gencat.cat.