Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (04/10/21)

Última revisió 05-10-2021 10:45
04/10/2021

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la situació hospitalària d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (04/10/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 84 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 88 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 2129.06 punts (Molt alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 4.08 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

L’increment significatiu del nombre de casos positius a la ciutat es deu al brot detectat en una escola berguedana. En concret, es van detectar 60 casos positius per Covid-19, fet que va comportar el confinament de 9 grups classe. Cal destacar, però que el període de confinament finalitzarà pròximament i es preveu que l’alumnat pugui tornar a classe aviat.

Incidència a la residència municipal

En els últims set dies, s’ha detectat 1 cas positiu per Covid-19 entre el personal laboral de la residència municipal Sant Bernabé. Es tracta d’un cas vinculat al brot que es va produir la setmana passada en una escola de la ciutat. La persona amb diagnòstic positiu es troba en situació de baixa mèdica fins que hagi superat el període de confinament i les proves PCR siguin negatives, tal com estableix el protocol. Es tracta d’un cas aïllat, ja que no s’han detectat més casos positius entre la resta del personal ni entre els usuaris i usuàries del centre.

El centre residencial compta actualment amb 60 residents, ja que s’ha produït la defunció d’un usuari per causes no vinculades amb la Covid-19. La pròxima setmana es preveu tornar a assolir la plena ocupació de la residència amb l’ingrés d’un nou usuari o usuària en plaça pública.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 24 al 30 de setembre s’han registrat 95 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (dadescovid.cat) en data de 3 d’octubre de 2021, hi ha 2 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 28.879 persones vacunades amb primera dosi, 25.425 amb segona dosi, 540 amb tercera dosi i 28.222 amb la pauta completa.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 27 de setembre al 3 d’octubre, la Policia Local ha efectuat 15 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En aquesta ocasió, no s’han interposat sancions.

Mesures vigents per evitar contagis

El Govern de la Generalitat va modificar les mesures per a la contenció de la Covid-19 a Catalunya, les quals s’apliquen des del 30 de setembre. Una de les novetats principals és que la normativa permet que a l’interior dels bars i restaurants s’hi puguin reunir un màxim de 10 persones per taula. D’aquesta manera, el nombre màxim de comensals serà el mateix tant a l’interior com a l’exterior. Pel que fa a les competicions esportives en instal·lacions a l’aire lliure amb capacitat superior a 10.000 persones, l’aforament permès és del 60%, mentre que en espais tancats és del 40%. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.