Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (07/03/22)

Última revisió 07-03-2022 16:29
07/03/2022

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (07/03/22) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 53 casos positius diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 100 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 539.47 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 0.95 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació a la residència Sant Bernabé s’ha mantingut estable en els últims set dies. El 27 de febrer es va detectar un cas positiu entre el personal laboral (ja ha obtingut el resultat negatiu) i això ha comportat el seguiment de les persones residents considerades contactes estrets mitjançant la realització periòdica de tests ràpids d’antígens (TAR) i PCR. La primera i segona tongada de proves diagnòstiques han estat negatives en tots els casos i aquesta setmana es farà l’última prova. Paral·lelament, es fan controls diaris a totes les persones residents, però no s’han presentat símptomes compatibles amb la Covid-19.

El centre residencial compta amb 59 persones residents i demà es preveu l’ingrés d’un nou usuari en plaça privada. La residència disposa d’una plaça privada lliure que es preveu que sigui ocupada la setmana que ve. Això farà que el centre assoleixi la plena ocupació de places (61).

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 25 de febrer al 3 de març s’han registrat 95 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR i test d’antígens al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (dadescovid.cat) en data de 6 de març de 2022, hi ha 8 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 31.384 persones vacunades amb primera dosi, 28.908 amb segona dosi, 17.188 amb tercera dosi i 30.692 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

El protocol de Gestió de casos Covid-19 als centres educatius ha quedat sense efecte des del 23 de febrer. Això vol dir que ja no s’identifiquen els contactes estrets ni s’indiquen quarantenes. Només es continuarà aplicant als centres d’educació especial. Aquestes directrius segueixen les recomanacions de la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat.

Salut Pública continuarà monitorant l’efecte de la Covid-19 a les escoles i, si en algun moment cal prendre alguna mesura, es treballarà amb el centre afectat com en qualsevol altre entorn.

Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web canalsalut.gencat.cat.