Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (07/06/21)

Última revisió 08-06-2021 09:02
07/06/2021

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (07/06/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 7 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (=) i també s’han comptabilitzat 14 casos en els darrers 14 dies (-1). Actualment, l’índex de risc de brot és de 95.71 punts. Es tracta d’un nivell considerat mitjà, que s’ha incrementat respecte a les dues setmanes anteriors (73.19 punts). La taxa de reproducció de l’epidèmia també ha augmentat fins a situar-se en els 1.21 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies. El centre residencial compta actualment amb 57 residents, 37 en plaça pública i 20 en plaça privada. Aquesta setmana es preveu l’ingrés de dues persones residents. Pel que fa a la pandèmia, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral.

Salut Catalunya Central - Hospital de Berga

Les dades facilitades per la Regió Sanitària de la Catalunya Central – Servei Català de la Salut amb data de 3 de juny, mostren una situació d’estabilitat perquè el centre comptava amb 1 persona ingressada amb diagnòstic de Covid-19.

En referència a les xifres globals, des de l’inici de la pandèmia (8 de març de 2020), s’han donat 438 altes a persones que han estat ingressades per Covid-19 al Salut Catalunya Central - Hospital de Berga i s’han registrat 75 defuncions.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 31 de maig al 6 de juny, la Policia Local ha efectuat 59 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En total, s’ha interposat 3 sancions, 1 per no fer ús de la mascareta, 1 per incomplir l’horari d’obertura o tancament permès d’establiments i 1 per incomplir l’aforament permès en establiments.

Noves mesures vigents per evitar contagis

Aquesta setmana han entrat en vigor noves mesures per a la contenció de la Covid-19 a causa de la millora de la situació de pandèmia. La flexibilització d’algunes de les restriccions s’aplicarà del 7 al 13 de juny. Les principals novetats són les següents: des del 4 de juny, els bars i restaurants poden obrir fins a la 1 de la matinada i també poden fer-ho els equipaments culturals i esportius. A partir del 7 de juny, s’amplia l’aforament fins al 70 % dels actes religiosos i cerimònies civils, els congressos, les convencions i les fires. També es permet la celebració de festes majors, revetlles i festes populars fent activitats que compleixin les mesures vigents. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.