Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (12/07/21)

Última revisió 19-07-2021 18:37
12/07/2021

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (12/07/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 51 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (+25) i també s’han comptabilitzat 73 casos en els darrers 14 dies (+46). Actualment, l’índex de risc de brot és de 835.36 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que ha augmentat considerablement respecte a la setmana anterior (444.32 punts). En canvi, la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha rebaixat fins a situar-se en els 1.91 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies. El centre residencial compta actualment amb 59 residents, 37 en plaça pública i 22 en plaça privada. Pel que fa a la pandèmia, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral.

Salut Catalunya Central - Hospital de Berga

La situació al Salut Catalunya Central – Hospital de Berga s’ha mantingut estable, ja que les dades facilitades el passat 9 de juny per la Regió Sanitària de la Catalunya Central – Servei Català de la Salut no han experimentat canvis en les últimes tres setmanes. Per tant, l’hospital berguedà continua una setmana més sense persones ingressades per Covid-19. Pel que fa a la comunicació de les xifres, el departament de comunicació del Servei Català de la Salut només proporcionarà les dades quan es produeixin canvis rellevants en la situació.

En referència a les xifres globals, des de l’inici de la pandèmia (8 de març de 2020), s’han donat 438 altes a persones que han estat ingressades per Covid-19 al Salut Catalunya Central - Hospital de Berga i s’han registrat 75 defuncions.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 5 a l’11 de juliol, la Policia Local ha efectuat 35 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats, i s’ha interposat 1 sanció per no fer ús de la mascareta o fer-ne un ús inadequat.

Mesures vigents per evitar contagis

El Govern de la Generalitat de Catalunya va establir la setmana passada noves restriccions que s’aplicaran del 9 al 23 de juliol, tot i que es preveu la modificació d’algunes mesures entre aquest dilluns i dimarts per aturar l’expansió dels contagis de Covid-19 a Catalunya davant la creixent pressió hospitalària. Les restriccions aprovades la setmana passada incloïen la recomanació de portar mascareta sempre, tant en espais interiors com en exteriors, sobretot quan es produeixin trobades amb persones que no pertanyen a la mateixa bombolla de convivència. També es va establir l’obligatorietat de fer test d’antígens o PCR realitzats 12 hores abans o bé el certificat de pauta completa de vacunació en la celebració d’esdeveniments de més de 500 persones no assegudes. Pel que fa a l’oci nocturn, s’ha establert el seu tancament a excepció dels locals en què l’activitat es desenvolupi totalment a l’aire lliure. Tot i això, es manté l’ús obligatori de utilitzar la mascareta i el tancament de l’activitat a les 3 de la matinada. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.