Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (13/12/21)

Última revisió 13-12-2021 16:58
13/12/2021

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (13/12/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 90 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 113 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 1715.97 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 2.65 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies. Es manté la realització periòdica de les proves PCR i no s’han detectat nous casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral. Tampoc s’ha detectat simptomatologia relacionada amb la Covid-19 en els controls diaris efectuats a les persones residents.

Pel que fa al cas positiu detectat entre el personal laboral el passat 26 de novembre, la persona continua en situació de baixa mèdica a l’espera del resultat de l’última prova PCR realitzada.

El centre residencial compta actualment amb 57 persones residents i aquesta setmana es preveu que es produeixi l’ingrés d’un nou usuari o usuària.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 3 al 9 de desembre s’han registrat 169 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data de 12 de desembre de 2021, hi ha 6 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 29.808 persones vacunades amb primera dosi, 26.727 amb segona dosi, 6.096 amb tercera dosi i 29.285 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

La Generalitat de Catalunya ha prorrogat les restriccions vigents fins al 23 de desembre. Es manté la implantació del certificat Covid a l’interior de bars i restaurants, gimnasos, residències, locals d’oci nocturn, concerts, festivals de música, celebracions en hotels i restaurants en què es balli en recintes tancats. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.