Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (14/02/22)

Última revisió 14-02-2022 18:30
14/02/2022

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (14/02/22) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 129 casos positius diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 342 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 1165.47 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 0.64 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació a la residència Sant Bernabé ha millorat en els últims set dies. Els tres casos positius detectats fa dues setmanes entre el personal laboral ja compten amb resultat negatiu. En el cas de les persones residents considerades contactes estrets, se’ls va fer l’última PCR de seguiment la setmana passada i el resultat també va ser negatiu en tots els casos. Així, doncs, des del passat 11 de febrer, la residència ha tornat a ser considerada verda per l’absència de casos positius de Covid-19.

Paral·lelament, en els controls setmanals efectuats als treballadors i treballadores mitjançant els tesos d’antígens, també s’ha obtingut un resultat negatiu, en tots els casos. D’altra banda, es porten a terme els controls diaris a totes les persones residents i cap presenta simptomatologia compatible amb la Covid-19.

El centre residencial compta amb 57 persones residents. La residència disposa de quatre places lliures, dues de públiques i dues de privades. En les pròximes setmanes es preveu l’ingrés d’usuaris i usuàries en ambdues modalitats de places.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 4 al 10 de febrer s’han registrat 313 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR i test d’antígens al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (dadescovid.cat) en data de 13 de febrer de 2022, hi ha 12 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 31.346 persones vacunades amb primera dosi, 28.536 amb segona dosi, 16.823 amb tercera dosi i 30.379 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

Les novetats principals relatives a les mesures d’higiene i seguretat per la Covid-19 fan referència a l’ús de la mascareta, la qual ha deixat de ser obligatòria en espais exteriors des del 10 de febrer. Tot i això, l’ús de la mascareta continua sent obligatori per a totes les persones majors de 6 anys en espais tancats d’ús públic o oberts al públic, al transport públic i en esdeveniments multitudinaris de peu i també si el públic assistent està assegut, però no hi ha distància d’1,5 metres.

Una altra de les novetats ha estat la reobertura de l’oci nocturn. Des de l’11 de febrer, discoteques, bars musicals i sales de concerts poden tornar a obrir, sense restriccions d’aforament ni limitacions horàries.

Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web canalsalut.gencat.cat.