Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (15/11/21)

Última revisió 16-11-2021 10:07
15/11/2021

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (15/11/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 6 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 6 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 67.56 punts (Baix), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 1.86 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 5 a l’11 de novembre s’han registrat 13 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data de 14 de novembre de 2021, hi ha 1 persona del Berguedà que ha estat ingressada per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 29.347 persones vacunades amb primera dosi, 25.994 amb segona dosi, 1.632 amb tercera dosi i 28.906 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

Actualment es mantenen les restriccions només per a determinades activitats considerades de més risc, així com mesures generals de prevenció vigents des del 5 de novembre i durant un període de 14 dies. Pel que fa a les mesures de protecció és obligatori l’ús de mascareta en alguns espais de concurrència pública si són tancats o no es pot mantenir la distància de seguretat. En les reunions i trobades, es recomana no superar grups de 10 persones i no es permet el consum d’aliments ni begudes en espais públics, de la 1 a les 6 de la matinada. En referència a l’oci nocturn, es permet l’activitat en l’horari habitual amb un 80 % de l’aforament, amb certificat Covid i fent ús de la mascareta quan no es consumeixi. En l`àmbit esportiu, l’aforament a l’aire lliure i en espais tancats és del 100 %, però amb limitacions en aforaments autoritzats de més de 10.000 persones. Pel que fa a les activitats de cultura popular i tradicional es poden fer controlant les aglomeracions, tant en espais tancats com a l’aire lliure. En espais tancats, es recomana complir les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.