Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (20/12/21)

Última revisió 20-12-2021 14:11
20/12/2021

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (20/12/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 175 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 243 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 2900.00 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 2.04 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació a la residència Sant Bernabé ha variat en els últims dies, ja que la setmana passada es va produir la detecció de 2 casos positius entre el personal laboral, fet que va comportar l’activació dels protocols corresponents. Aquestes dues persones es troben en situació de baixa mèdica per tal de complir el període de confinament establert fins que el resultat de les proves diagnòstiques sigui negatiu. Pel que fa a l’altre cas positiu detectat el 26 de novembre, ja compta amb el resultat negatiu de l’última prova PCR efectuada a la persona en qüestió.

En referència a les persones residents, no s’ha detectat simptomatologia relacionada amb la Covid-19 en els controls diaris efectuats a les persones residents. Actualment, no hi ha casos positius entre els usuaris i usuàries.

El centre residencial compta actualment amb 58 persones residents, ja que la setmana passada es va efectuar l’ingrés d’una nova usuària a la residència.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 10 al 16 de desembre s’han registrat 337 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data de 19 de desembre de 2021, hi ha 12 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 30.137 persones vacunades amb primera dosi, 26.955 amb segona dosi, 8.439 amb tercera dosi i 29.419 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

La Generalitat de Catalunya introduirà canvis en el protocol assistencial i de salut pública arran de l’evolució de la pandèmia a causa de la irrupció de la variant òmicron. La principal novetat és que a partir de dijous, 23 de desembre, tots els contactes estrets d’un positiu, tant si estan vacunats com si no ho estan, hauran de fer quarantena. Dimecres s’aprovarà aquest nou protocol que entrarà en vigor l’endemà i que contempla dues excepcions: les persones residents en centres residencials amb una cobertura de dosis de record superior al 85 %, i els professionals sanitaris sociosanitaris, als quals s’aplicarà el protocol de proves diagnòstiques que correspongui. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.

Per últim, el pròxim dimecres es preveu una reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els presidents i presidentes dels governs autonòmics per tal d’abordar una estratègia conjunta i avaluar si cal prendre noves mesures i restriccions durant el període nadalenc.