Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (22/11/21)

Última revisió 23-11-2021 10:09
22/11/2021

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (22/11/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 15 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 21 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 278.89 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 2.19 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé i no ha variat en els últims quinze dies, ja que en la realització periòdica de les proves PCR, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral. Tampoc s’ha detectat simptomatologia relacionada amb la Covid-19 en els controls diaris efectuats a les persones residents. Això fa que la residència tingui el distintiu de verda, ja que no té casos de Covid-19. D’altra banda, la residència Sant Bernabé ha restablert el servei de Centre de Dia i disposa de places públiques lliures vinculades a aquest servei.

El centre residencial compta actualment amb 58 residents, ja que s’han produït 3 defuncions en les últimes 3 setmanes per causes a alienes a la Covid-19. Es preveu que demà, 23 de novembre, es produeixi l’ingrés d’un nou usuari o usuària.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 12 a 18 de novembre s’han registrat 43 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data de 21 de novembre de 2021, hi ha 4 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 29.391 persones vacunades amb primera dosi, 26.140 amb segona dosi, 2.263 amb tercera dosi i 29.005 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

Actualment es mantenen les restriccions per a determinades activitats considerades de més risc, així com mesures generals de prevenció vigents des del 5 de novembre i durant un període de 14 dies. Pel que fa al certificat Covid, cal presentar-lo per accedir als locals d’oci nocturn, als festivals de música a peu dret en espais interiors i a les celebracions en hotels i restaurants en què es balli en recintes tancats, entre d’altres. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.