Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (23/08/21)

Última revisió 24-08-2021 09:23
23/08/2021

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (23/08/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 15 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 51 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 110.47 punts (Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 0.38 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La detecció d’un cas positiu entre el personal de la residència Sant Bernabé el passat 8 d’agost va comportar l’aïllament preventiu de les persones residents que havien estat en contacte amb la persona i també es van fer les PCR corresponents, el resultat de les quals va ser negatiu, en tots els casos. La setmana passada es van repetir les proves al personal laboral i les persones residents i els resultats va tornar a ser negatius. Des del passat divendres, 20 d’agost, no hi ha cap cas de Covid-19 al centre residencial i també ha finalitzat l’aïllament preventiu dels usuaris i usuàries. Per tant, s’ha restablert la normalitat i també s’han reprès les visites de les famílies.

El centre residencial compta actualment amb 61 persones residents mantenint la plena ocupació de places disponibles. El total de places del centre és de 64, però 2 estan destinades a l’aïllament per a casos de Covid-19 i l’altra plaça restant correspon al programa de respir o descans familiar.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 13 al 19 d’agost s’han registrat 35 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data de 22 d’agost de 2021, hi ha 9 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 27.639 persones vacunades amb primera dosi, 22.888 amb segona dosi i 25.343 amb la pauta completa.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 16 al 23 d’agost, la Policia Local ha efectuat 39 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En aquesta ocasió, 21 persones han estat denunciades per diferents tipus de sancions. Es tracta de sancions per no fer ús de la mascareta o fer-ne un ús inadequat (21), per incomplir la distància de seguretat en llocs públics o privats, oberts o tancats (21) per incomplir les limitacions del número de persones assistents a trobades tant en l’àmbit privat com en el públic (15), per consumir de manera compartida begudes alcohòliques a la via pública o en espais oberts al públic que no disposin de la corresponent llicència d’activitat (8) i per incomplir les mesures d’higiene i prevenció establertes per a qualsevol establiment o activitat, en espais oberts o tancats, públics o privats (15). Paral·lelament, s’ha sancionat un local de pública concurrència per incomplir l’horari de tancament, l’aforament permès i les mesures de seguretat vigents per les restriccions.

Mesures vigents per evitar contagis

Es manté la prohibició dels desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre la 1 i les 6 h en els municipis de més de 5.000 habitants que presenten un índex d’incidència acumulada igual o superior a 250 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els darrers 7 dies. Actualment, hi ha 19 municipis en situació de confinament nocturn. Per desplaçar-se dins d’aquest horari caldrà dur el certificat autoresponsable de desplaçament i la documentació que n’acrediti el motiu.

D’altra banda, es mantenen vigents les restriccions aprovades sobre la recomanació de l’ús de la mascareta en espais interiors i exteriors, les trobades socials, la restauració, l’oci nocturn i els esdeveniments esportius i culturals a l’aire lliure, entre d’altres. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.