Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (24/01/22)

Última revisió 02-02-2022 17:32
24/01/2022

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (24/01/22) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 648 casos positius diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 1.094 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 7334.76 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 1.16 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació a la residència Sant Bernabé ha variat en els últims set dies. En concret, un dels dos casos positius detectats entre el personal laboral la setmana passada ja ha obtingut el resultat negatiu, mentre que l’altre està a l’espera de conèixer el resultat de la prova diagnòstica.

En referència a les persones residents, no s’ha detectat simptomatologia relacionada amb la Covid-19 en els controls efectuats diàriament i tampoc s’ha produït cap aïllament de persones usuàries per Covid-19. Adia d’avui, no hi ha casos positius entre els usuaris i usuàries del centre.

El centre residencial compta amb 59 persones residents, ja que la setmana passada es va produir l’ingrés d’una persona en plaça privada, però també es va produir una defunció per causes no relacionades amb la Covid-19. En les pròximes setmanes es preveu omplir les dues places lliures, una pública i una privada, i tornar a assolir la plena ocupació del centre.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 14 al 20 de gener s’han registrat 1.253 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR i test d’antígens al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data de 23 de gener de 2022, hi ha 16 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 31.238 persones vacunades amb primera dosi, 28.234 amb segona dosi, 15.907 amb tercera dosi i 30.195 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

La Comissió Delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya en matèria de la Covid-19 va aprovar eliminar la limitació de la mobilitat nocturna (d’1 de la matinada a 6 del matí) des de la mitjanit del passat 21 de gener. La resta de mesures per contenir la Covid-19 es prorroguen fins al 28 de gener amb l’objectiu de mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari. Les mesures prorrogades són les següents:

  • Limitació de les trobades socials i que el número absolut no superi les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com públic.
  • Capacitat màxima del 50 % a l’interior de bars i restaurants (100 % a les terrasses).
  • Aforament del 70 % a comerços i empreses de serveis, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.
  • Tancament dels locals d’oci nocturn i aforament del 70 % a sales de concerts, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa. Aquest percentatge també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.
  • El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web canalsalut.gencat.cat.

Enllaços