Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (24/05/21)

Última revisió 25-05-2021 08:08
24/05/2021

El primer tinent d’alcaldia i regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha comparegut virtualment aquest dilluns, 24 de maig, per actualitzar la informació sobre l’evolució de la pandèmia a la ciutat. El representant municipal ha repassat l’afectació de la pandèmia al centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (24/05/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 7 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (-2) i també s’han comptabilitzat 15 casos en els darrers 14 dies (-11). Actualment, l’índex de risc de brot és de 73.19 punts. Es tracta d’un nivell considerat mitjà, que s’ha reduït respecte la setmana anterior (121.30 punts). La taxa de reproducció de l’epidèmia també s’ha rebaixat fins a situar-se en els 0.80 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies. El centre residencial compta actualment amb 55 residents, 37 en plaça pública i 18 en plaça privada. Pel que fa a la pandèmia, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral i tampoc s’han produït defuncions.

Salut Catalunya Central - Hospital de Berga

Les dades facilitades per la Regió Sanitària de la Catalunya Central – Servei Català de la Salut amb data de 20 de maig, mostren que el centre sanitari comptava amb 4 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19, és a dir, 2 casos menys respecte la setmana anterior. Pel que fa al nombre d’altes, se’n van donar 4 al llarg de la setmana passada.

En referència a les xifres globals, des de l’inici de la pandèmia (8 de març de 2020), s’han donat 437 altes a persones que han estat ingressades per Covid-19 al Salut Catalunya Central-Hospital de Berga i s’han registrat 75 defuncions.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 17 al 24 de maig, la Policia Local ha efectuat 29 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats, i no s’han interposat sancions.

Noves mesures vigents per evitar contagis

Aquesta setmana han entrat en vigor les noves mesures per a la contenció de la Covid-19 que permeten la flexibilització de les restriccions en diversos àmbits. Aquestes mesures s’aplicaran del 24 de maig al 6 de juny i les principals novetats són les següents: es permet un màxim de 10 persones en les trobades de caràcter social. Pel que fa a la restauració, es pot donar servei de les 6 a les 24 h, s’amplia l’aforament a l’interior als bars i restaurant fins al 50% amb taules de fins a 6 persones. En referència als esdeveniments culturals, es permet la seva realització fins a la mitjanit, amb un aforament del 70% en equipaments tancats amb un màxim de 1.000 persones per sala i sessió o actuació, mentre que a l’aire lliure l’aforament permès és del 70% amb un màxim de 3.000 persones. Per últim, es reprenen els congressos i les fires amb un aforament del 50%. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web del Canal Salut.