Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (28/02/22)

Última revisió 28-02-2022 13:41
28/02/2022

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (27/02/22) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 57 casos positius diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 132 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 573.59 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 0.80 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació a la residència Sant Bernabé ha variat en els últims set dies. En concret, s’ha detectat 1 cas positiu entre el personal laboral del centre. Això ha comportat la realització de tests d’antígens ràpids (TAR) a les persones residents considerades contactes estrets. El resultat dels TAR ha estat negatiu en tots els casos i les persones residents no presenten simptomatologia relacionada amb la Covid-19. Tot i això, també es faran proves PCR per confirmar els resultats dels TAR, les quals, s’aniran repetint en els pròxims dies per fer el seguiment de les persones residents que han estat en contacte amb el cas positiu. Paral·lelament, es fan proves TAR setmanals al personal del centre.

El centre residencial compta amb 58 persones residents. La setmana passada es va produir una defunció per causes no relacionades amb la Covid-19 i avui es preveu l’ingrés d’un nou usuari o usuària. La residència disposa de tres places lliures.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 18 al 24 de febrer s’han registrat 139 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR i test d’antígens al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (dadescovid.cat) en data de 27 de febrer de 2022, hi ha 11 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 31.376 persones vacunades amb primera dosi, 28.786 amb segona dosi, 17.106 amb tercera dosi i 30.584 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

Les mesures d’higiene i seguretat actuals es mantindran vigents fins al 3 de març. L’ús de la mascareta continua sent obligatori per a totes les persones majors de 6 anys en espais tancats d’ús públic o oberts al públic, al transport públic i en esdeveniments multitudinaris de peu i també si el públic assistent està assegut, però no hi ha distància d’1,5 metres.

Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web canalsalut.gencat.cat.