Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (28/06/21)

Última revisió 29-06-2021 08:03
28/06/2021

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, el centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Incidència a la residència municipal

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies. El centre residencial compta actualment amb 59 residents, 37 en plaça pública i 22 en plaça privada. Es preveu que la pròxima setmana es produeixi l’ingrés d’un nou usuari/ària en plaça privada. Pel que fa a la pandèmia, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral.

Salut Catalunya Central - Hospital de Berga

La situació al Salut Catalunya Central – Hospital de Berga s’ha mantingut estable, ja que les dades facilitades el passat 9 de juny per la Regió Sanitària de la Catalunya Central – Servei Català de la Salut no han experimentat canvis en els últims quinze dies. Per tant, l’hospital berguedà continua una setmana més sense persones ingressades per Covid-19. Pel que fa a la comunicació de les xifres, el departament de comunicació del Servei Català de la Salut només proporcionarà les dades quan es produeixin canvis rellevants en la situació.

En referència a les xifres globals, des de l’inici de la pandèmia (8 de març de 2020), s’han donat 438 altes a persones que han estat ingressades per Covid-19 al Salut Catalunya Central - Hospital de Berga i s’han registrat 75 defuncions.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 21 al 27 de juny, la Policia Local ha efectuat 18 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats i no s’han interposat sancions.

Mesures vigents per evitar contagis

Aquesta setmana s’han mantingut les mesures per a la contenció de la Covid-19 per la millora de la situació de pandèmia. La flexibilització d’algunes de les restriccions que van entrar en vigor el 21 de juny s’aplicaran fins al 4 de juliol. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.