Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (29/03/21)

Última revisió 30-03-2021 08:10
29/03/2021

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació setmanal sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat, els centres residencials de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (29/03/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 13 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (-1) i també s’han comptabilitzat 26 casos en els darrers 14 dies (-13). Actualment, l’índex de risc de brot és de 181.24 punts. Es tracta d’un nivell considerat alt, que ha augmentat respecte la setmana anterior (155.94 punts). La taxa de reproducció de l’epidèmia també s’ha incrementat fins a situar-se en els 1.25 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a les residències

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a ambdues residències durant els últims set dies. D’una banda, la residència Sant Bernabé compta actualment amb 49 residents (+4) i es preveu l’ingrés de més persones fins arribar a la cinquantena, en els pròxims dies. A més, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre els usuaris i usuàries i tampoc hi ha casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral.

La residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes) també continua sense registrar casos positius entre les persones residents i el personal laboral. Aquestes dades permeten al centre residencial mantenir el distintiu de residència neta o verda.

Hospital Sant Bernabé

Les dades facilitades per Salut Catalunya Central - Hospital de Berga amb data de 25 de març, mostren que el centre sanitari comptava amb 8 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Es tracta d’1 pacient més que la setmana anterior. Durant la setmana passada es van registrar 5 ingressos nous de pacients per Covid-19, es van donar 4 altes, no es va traslladar cap pacient a altres centres hospitalaris i tampoc hi van haver defuncions. En referència al personal sanitari, es van comptabilitzar 3 casos de professionals que han estat confinats per haver estat en contacte amb persones portadores del virus. Es tracta de la mateixa xifra que la setmana anterior.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 22 al 29 de març, la Policia Local ha efectuat 18 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En aquesta ocasió, s’han interposat 4 sancions. En concret, s’han tramitat 2 sancions per no fer ús de la mascareta i 2 sancions per no respectar el confinament nocturn.

Pròrroga de les mesures per evitar contagis

Aquesta setmana continuen en vigor les mesures especials per a la contenció de la Covid-19 a Catalunya aplicades des del passat 15 de març, les quals, es prorrogaran fins al 9 d’abril. Les mesures inclouen una sèrie de restriccions específiques pel període de Setmana Santa que limiten les trobades socials. Per exemple, les trobades entre persones de diferents nuclis de convivència només es poden fer en espais públics. Si són en espais públics tancats, interiors, s’han de fer amb un màxim de 4 persones. Si són en espais públics oberts, exteriors, el límit s’amplia fins a 6 persones. Als domicilis particulars, no s’hi podran fer reunions amb persones de fora de la bombolla de convivència. Pel que fa a la mobilitat, per Setmana Santa no es podrà viatjar entre comunitats, excepte les Balears i les Canàries, perquè així s’ha acordat en el Consell Interterritorial de Salut. En canvi, sí que es permet la mobilitat per tot el territori català respectant la bombolla de convivència. També es manté el toc de queda, de les 22 a les 6 h. Podeu consultar el conjunt de mesures aplicables fins al 28 de març al web de Canal Salut.