Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (29/11/21)

Última revisió 29-11-2021 16:00
29/11/2021

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (29/11/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 20 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 33 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 380.43 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 1.96 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

El passat divendres, 26 de novembre, es va detectar un cas positiu entre el personal laboral de la residència Sant Bernabé. Immediatament, es va activar el protocol establert per les autoritats sanitàries per evitar la propagació i els contactes al centre residencial. No s’han detectat més casos entre el personal, ni entre els usuaris i usuàries del centre.

La detecció del cas positiu esmentat anteriorment ha comportat la baixa de la persona fins que finalitzi el període d’aïllament i el resultat de les proves corresponents sigui negatiu. Paral·lelament, s’està portant a terme la realització periòdica de proves PCR al personal laboral. Les últimes proves es van efectuar el 23 de novembre amb resultat negatiu en tots els casos, i també s’està fent el control i seguiment diari de simptomatologia a totes les persones residents.

El centre residencial compta actualment amb 58 residents, ja que aquest cap de setmana s’ha produït 1 defunció per causes a alienes a la Covid-19.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 19 a 25 de novembre s’han registrat 89 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data de 28 de novembre de 2021, hi ha 8 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 29.473 persones vacunades amb primera dosi, 26.312 amb segona dosi, 3.041 amb tercera dosi i 29.107 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

La Generalitat de Catalunya havia establert l’obligatorietat de presentar el certificat Covid a bars, restaurants, gimnasos i altres equipaments a partir del 26 de novembre, però el col·lapse que es va produir en el portal web de descàrrega del certificat (La Meva Salut) va obligar el Departament de Salut a suspendre temporalment aquesta mesura. Avui dilluns, 29 de novembre, hi ha prevista una reunió de la comissió delegada de la Covid per valorar i decidir la nova data d’aplicació de l’anomenat passaport Covid. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.