Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (31/01/22)

Última revisió 02-02-2022 17:30
31/01/2022

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (31/01/22) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 500 casos positius diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 1.052 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 4696.22 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 0.79 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació a la residència Sant Bernabé ha variat en els últims set dies. En concret, s’han detectat 3 casos positius entre el personal laboral del centre. Això ha comportat la realització de tests d’antígens ràpids (TAR) a les persones residents considerades contactes estrets. El resultat dels TAR ha estat negatiu en tots els casos i les persones residents no presenten cap simptomatologia relacionada amb la Covid-19. Tot i això, també s’han fet proves PCR per confirmar els resultats dels TAR i s’està a l’espera d’obtenir els resultats de les proves diagnòstiques, les quals, s’aniran repetint en els pròxims dies.

El centre residencial compta amb 59 persones residents. En les pròximes setmanes es preveu omplir les dues places lliures, una pública i una privada, i tornar a assolir la plena ocupació del centre.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 21 al 27 de gener s’han registrat 835 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR i test d’antígens al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data de 30 de gener de 2022, hi ha 16 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 31.294 persones vacunades amb primera dosi, 28.345 amb segona dosi, 16.372 amb tercera dosi i 30.260 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

La matinada del 28 de gener van decaure bona part de les restriccions establertes contra la Covid-19. En concret, es va eliminar la limitació de reunions a un màxim de 10 persones i les restriccions en els aforaments en els sectors de la restauració, la cultura i l’esport, que han passat a ser del 100 % i ja no és necessari el certificat Covid per accedir als bars, restaurants i gimnasos. Les mesures que continuen vigents són les següents:

  • Tancament dels locals d’oci nocturn.
  • El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web canalsalut.gencat.cat.