"Dones Actives" dona continuïtat a la 7a edició amb una activitat d'autoconeixement de la zona pelviana i abdominal

Última revisió 20-09-2023 16:20
20/09/2023

L’àrea de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Berga amb el suport de la Diputació de Barcelona posarà en marxa un nou trimestre del projecte de ‘Dones Actives’ per promoure un espai d’intercanvi cultural, participació i inclusió entre dones.

La iniciativa nascuda l’any 2016 té com a eix vertebrador l’impuls de la convivència i la cohesió social en matèria d’interculturalitat, des d’una mirada de gènere i utilitzant la llengua catalana com a eina fonamental de la inclusió social al municipi. El projecte parteix de la concepció que una via efectiva per millorar la cohesió social és compartir espais d’interrelació significatius i vivencials on les activitats siguin generadores d’intercanvis culturalment rics, generant espais de sensibilització en favor de la diversitat i la no-discriminació.  

El projecte ‘Dones Actives’ comptarà amb una desena de sessions dedicades a l’autoconeixement de la zona pelviana i abdominal. L’activitat s’adreça a dones i es durà a terme del 4 d’octubre al 20 de desembre de 2023, a l’Espai Jove de Berga (C/ Mossèn Espel, 13), de 19 a 20 h.

Espai de seguretat i confiança per a dones

La regidora de Feminisme i LGTBI, Rosa Rodríguez, ha explicat que la iniciativa va néixer amb la voluntat “d’enfortir vincles entre dones de diferents procedències per contribuir a la cohesió social i generar un espai d’empoderament”. Per a Rodríguez, “el més important d’aquest cicle és tenir un espai per a les dones, un espai de confiança i de seguretat en què es puguin generar intercanvis i relacions socials. Per això, les activitats no estan enfocades a una temàtica concreta, sinó que anem explorant diferents tipologies de tallers”.

Autoconeixement corporal i sòl pelvià

La novetat principal d’aquest trimestre és la renovació de l’oferta d’activitats i el canvi d’ubicació de les sessions. La zumba, el ioga i les passejades són les activitats que s’havien portat a terme en els últims anys, al Centre Esportiu Municipal El Tossalet. Enguany, l’organització ha apostat per una activitat que permetrà a les usuàries l’autoconeixement corporal, a través d’exercicis per treballar la mobilitat pelviana, la respiració, la tonificació de la musculatura de la zona baixa del cos (abdomen, lumbar, glutis, etc.), entre d’altres. També s’oferirà informació i prevenció sobre diferents patologies relacionades amb la zona pelviana, com per exemple la incontinència o els prolapses.

Cada sessió comptarà amb una part teòrica i una part pràctica impartides per Míriam Cano Martínez, diplomada en Fisioteràpia i especialitzada en sòl pelvià, i Ona Rodríguez Sisó, doble grau en Fisioteràpia i Ciències de l’Esport.

Ona Rodríguez ha esmentat que “l’activitat servirà per donar a conèixer l’anatomia de la pelvis i saber reconèixer l’estructura i el funcionament correcte d’aquesta, així com per identificar possibles disfuncions i patologies. També volem aportar una base fisiològica i física d’habilitats motrius bàsiques com la força, l’estabilitat, la coordinació i ho farem a través d’un treball personal i adaptat a la persona”.

Míriam Cano ha comentat la bona acollida que ha tingut en altres municipis on s’ha implementat i ha dit que es tracta “d’una activitat que funciona molt bé, les dones estan molt contentes i fan molta pinya”. Cano ha recomanat a les dones que vulguin participar en l’activitat que només “cal portar roba còmoda, una màrfega i ganes de compartir, perquè vindrem aquí a xerrar, treballar i moltes coses més”.

Procés d’inscripció

Les places són limitades, n’hi haurà una trentena, i les dones interessades en participar en el projecte ‘Dones Actives’ poden inscriure’s emplenant el formulari disponible en aquest enllaç

A més, les participants seran obsequiades amb una tovallola dissenyada especialment per a l’edició d’enguany del projecte.      

Rosa Rodríguez, Míriam Cano i Ona Rodríguez en la presentació del projecte 'Dones Actives', a l'Espai Jove de Berga
Rosa Rodríguez, Míriam Cano i Ona Rodríguez en la presentació del projecte 'Dones Actives', a l'Espai Jove de Berga
Autor: Ajuntament de Berga